Početna Informacije Udruženje srpskih pisaca Švajcarske do 31. marta prima radove za novi zbornik

Udruženje srpskih pisaca Švajcarske do 31. marta prima radove za novi zbornik

Uprava Udruženja srpskih pisaca Švajcarske obaveštava svoje članove i prijatelje udruženja da se će i ove godine štampati zbornik književnih radova Zaveštanja 2024. „Shodno tome, obaveštavamo vas o uslovima učešća i pozivamo da svi zajedno damo doprinos novom broju Zaveštanja”, istakli su u Udruženju.
Pravila učešća za goste koji hoće da pošalju rad u prozi (priču ili aforizme) su sledeća: priču ili aforizme poslati do dve kucane stranice formata A5 (21 cm), pisano ćirilicom u Times New Roman, veličina slova 12; obavezna je biografija u kraćim crtama, primerenog sadržaja kao i fotografija.

Pravila sa slanje proze su tehnički ista. Potrebno je poslati najmanje četiri pesme (radi odabira) od kojih dve ulaze u zbornik. Pesme pisati ćirilicom, Times New Roman, veličina slova 12. Obavezna je biografija u kraćim crtama, primerenog sadržaja kao i fotografija pesnika.

Radove i u peoziji i prozi poslati najkasnije do 31. marta 2024. god. na jednu od mejl adresa: zaklinamitic@hotmail.com ili djuricmilisav@bluewin.ch ili sneska012@gmail.com

Kako su istakli u Udruženju srpskih pisaca Švajcarske teme su slobodne, ali se mora voditi računa o sadržaju svih radova. U delima ne sme da se podstiče na nemoral, mržnju, vređanje… Potrebno je da se uplati 20 evra najkasnije do 31. marta 2024. na račun banke: Banka:  CREDIT SUISSE AG, 8070 ZÜRICH; IBAN:  CH58 0483 5157 8959 9100 0 

Uplatiti se može i putem vrednosnog pisma na adresu blagajnice Sene Hägi Milošević (Hintergrundstr. 4; 8135 Langnau am Albis – Switzerland), a može se i lično uplatiti ali do 31. marta. Svi radovi koji ne budu uplaćeni do tog roka neće biti zastupljeni u zborniku.

U cenu je uključen jedan primerak zbornika Zaveštanje, učešće i večera za vreme promocije istog Zbornika, dostava poštom ali o trošku autora, i moguće preuzimanje lično. Zbornik će biti zastupljen na Beogradskom sajmu na štandu Udruženja srpskih pisaca Švajcarske.