Početna Škola Dan državnosti obeležen radno i kod učenika nižih razreda srpske gimnazije Dositej...

Dan državnosti obeležen radno i kod učenika nižih razreda srpske gimnazije Dositej Obradović u Temišvaru

Dan državnosti Republike Srbije u srpskoj gimnaziji Dositej Obradović u Temišvaru, u Rumuniji obeležen je u nižim razredima ove ustanove na različite načine: pesmama, recitacijama, radionicama, posetom čitaonice, pisanjem i ukrašavanjem slova… a sve sa ciljem da neguju svoj jezik gde god se nalazili.  

Učenici pripremnog razreda posetili su čitaonicu „Dimitrije Pantić Tirol” gde su udružili muziku, reč i boje, horski su recitovali pesmu „Kako je lepo znati čitati”, pevali pesmu „Negujemo srpski jezik”, pisali i ukrasili štampana slova ćirilice. Sve tu to radili na svojom učiteljicom prof. Marom  Malimarkovom. Prvaci su sa svojom učiteljicom prof. Alinom Rakom održali poseban čas čitanja „Lektira, moj novi svet” gde im je mašta zalutala u posebnim mestima.


Foto: Sprska gimnazija Dositej Obradović

Učenici trećeg razreda priredili su radionice „Moj maternji jezik je srpski jezik!” i „Volim da čitam” gde im je bila dodeljena značka za najbolje čitače. To su radili sa učiteljicom prof. Slavenom Pejanov, dok su četvrtaci obeležili dan recitalom „Negujmo srpski jezik” uz svoju učiteljicu prof. Veru Župunski.