Početna Događanja Na Malti se formira srpska biblioteka, veliku podršku daju iz Srpske biblioteke...

Na Malti se formira srpska biblioteka, veliku podršku daju iz Srpske biblioteke Mihajlo Pupin iz Ljubljane

Predstavnik Srpske biblioteke Mihajlo Pupin iz Ljubljane Igor Soskić sastao se na Malti sa Oliverom Vasić-Brčević ispred Srpskog obrazovnog kulturnog centra Jelena Anžujska. Oni su se pohvalili da su ove dve organizacije uspostavile kontakt uživo. „SOKC Jelena Anžujska radi stvari vrlo slične našim projektima a želeli bi da pokrenu biblioteku. Dogovoreno da im damo naš program za vođenje biblioteke, da ima omogućimo pretraživač knjiga na internet strani i da proverimo možemo li slati neke knjige preko naše ambasade. Sa druge strane oni predlažu da pokrenemo stvar sličnu njihovom Poslovnom klubu žena (za sve žene koje su preduzetnice ili bi to želele da budu). Ovaj klub je povezan sa Poslovnim klubom žena iz Srbije koji deluje po celoj Evropi. Takođe onu organizuju vebinare na različite teme pa bi ponudili našem članstvu ove sadržaje. Veselimo se budućoj saradnji između naše dve organizacije”, istakao je Igor Soskić.

„Predstavnik Srpske biblioteke Mihajlo Pupin iz Ljubljane, Igor Soskić, poklonio nam je deo svog dragocenog vremena koje je proteklo u razgovoru vezanom za početak saradnje. Unapred se radujemo zajedničkim projektima”, dodala je Olivera Vasić-Brčević. Ona je za medijski portal Rasejanje.info istakla da je ovaj kontakt predstavnika Srpske biblioteke Mihajlo Pupin iz Ljubljane sa članovima Srpskog obrazovnog kulturnog centra Jelena Anžujska sa Malte uspostavljen upravo zahvaljujući našem portalu, kada smo preneli vesti da su čelni ljudi Srpske biblioteke Mihajlo Pupin iz Ljubljane uspostavili saradnju sa predstavnici Srpskog centra u Beču.

Inače u Srpskoj biblioteci Mihajlo Pupin u Ljubljani se nalazi preko 20.000 knjiga i svako ko je član može iznajmi tri knjige po želi. Biblioteka je digitalizovana, rok za vraćanje knjiga je 30 dana. Članovi mogu dobiti knjige i poštom.