Početna Događanja Vladika Siluan boravio u kanonskoj poseti Zapadnoj Australiji

Vladika Siluan boravio u kanonskoj poseti Zapadnoj Australiji

Episkop australijsko-novozelandski Siluan posetio je u ovom mesecu Zapadnu Australiju. Kako je prenela Mitropolija australijsko-novozelandska vladika je prvo posetio Misionarsku parohiju Svetog Vasilija Ostroškog u Severnom Pertu, gde je služio svetu liturgiju sa sveštenstvom namesništva pertskog. „U ovom burnom moru života najvažnije je držati se svespasonosnog Krmanoša, gospoda Hrista, i njegove Jevanđelske istine”, poručio je vladika Siluna koji je na kraju službe protonamesniku Stanku Srbljaninu, Mirku Grmuši članovima Saveta parohije uručio arhijerejske gramate priznanja i zahvalnosti za pomoć i podršku Koledžu Svetog Save u Sidneju.


Foto: Mitropolija australijsko-novozelandska

U nedelju 36. po Duhovima, episkop služio je svetu liturgiju u hramu Svete Trojice u Pertu. Tom prilikom, vladika Siluan je pozdravio sveštenstvo i verni narod, izrazivši zadovoljstvo što je ponovo u prilici da poseti grad Pert i Zapadnu Australiju. Vladika je zatim govorio o značaju sabornosti i sledovanja Hristu ma koliko izazova imali u životu. „Sa Hristom je sve moguće i lakše”, istakao je arhijerej, koji je naglasio značaj jedinstva, ljubavi i međusobne sloge koju trebamo da imamo kao narod Svetog Save. Na svečanoj trpezi ljubavi, koju su pripremile vredne članice Kola srpskih sestara, arhijerejski namesnik pertski protojerej Saša Stojanović i predsednik Crkvene opštine Vojo Raović su se zahvalili episkopu u ime sveštenstva i vernog naroda na poseti i arhipastirskoj ljubavi i brizi za verni narod Zapadne Australije.

U večernjim časovima 11. februara 2024. godine episkop Siluan je prisustvovao Svetosavskoj akademiji u Domu Svetog Save u Hajgejtu, dok je sutradan, na praznik Sveta Tri Jerarha, u Misionarskoj parohiji Svetog Vasilija Ostroškog u Rokinghemu služio svetu lturgiju. „Tom prilikom, na predlog paroha, protonamesnika Aleksandra Trninića, vladika Siluan je uručio arhijerejsku gramatu priznanja i zahvalnosti predsedniku Saveta parohije Borislavu Kršiću za dugogodišnji trud i rad u Misionarskoj parohiji Svetog Vasilija Ostroškog. U sredu veče, 14. februara, episkop Siluan je održao predavanje u hramu Svetog Save u Hajgejtu”, prenela je Mitropolija australijsko-novozelandska.