Početna Događanja Internet stranica „Mostovi” je završni deo projekta „Most uspešnih žena Srbije i...

Internet stranica „Mostovi” je završni deo projekta „Most uspešnih žena Srbije i Malte”

 Lepa vest je stigla sa Malte. Naše uspešne preduzetnice ne samo da su u prethodnoj godini uspešno realizovale projekat pod nazivom „Most uspešnih poslovnih žena Srbije i Malte”, već su kao završni deo projekta uradile i veb stranicu „Mostovi”. „U periodu od jula 2023. godine do januara 2024. godine, projekat je uspešno realizovan zahvaljujući saradnji između Srpskog obrazovno-kulturnog centra Sv. Jelena Anžujska i eIBWC (Onlajn međunarodnog kluba poslovnih žena) sa Malte, kao dela Udruženja poslovnih žena Srbije i finansijskoj podršci Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstva spoljnih poslova Srbije”, istakla je za medijski portal Rasejanje.info Olivera Vasić-Brčerević, koordinatorka ovoga projekta, sa kojom smo sjajno sarađivali kako bi čitaoce našeg portala obavestili o divnim aktivnostima ovog projekta.

„U ovaj projekat bilo je uključeno 20 polaznica, od kojih je 18 uspešno završilo predviđeni obrazovni program. Pozitivna svedočenja polaznica potvrdila su kvalitet projektnih aktivnosti, a otvorene tribine sa učesnicama koje su govorile o svojim razvojnim putem umnogome su doprinele motivacionoj vrednosti projekta” dodala je Olivera.

Internet stranica „Mostovi” nastala je kao završni deo projekta, osmišljen je da pruži pregled svih aktivnosti. „To je tako predviđeno projektom sa jedne strane, a sa druge da informiše  dodatne aktivnosti koje su učesnice samoinicijativno preduzele sa ciljem da obogate život srpske zajednice na Malte”, dodale su učesnice projekta.

„Takođe, ideja autora stranice je da ženama koje rade u poslovnom okruženju Malte pomogne da se osnaže i pronađu inspiraciju imajući pred sobom realne pozitivne primere naših uspešnih žena. „Mostovi” će zasigurno mnogima osvetliti i važnost udruživanja kao čvrste tačke zajedničkog oslonca u dijaspori. Ipak, najvažniji cilj internet stranice „Mostovi” predstavlja isticanje potencijala ženskog preduzetništva srpske zajednice na Malte. Kroz prikaz profila učesnica projekta „Most uspešnih žena Srbije i Malte” i putem kontakata, veb sajt želi da podstakne umrežavanje i dalje razvijanje misije započete ovim projektom”, dodala je Olivera Vasić-Brčerević, koordinatorka projekta.