Početna Najave U toku prijave za tradicionalnu dečiju priredbu „Ala je lep ovaj svet”...

U toku prijave za tradicionalnu dečiju priredbu „Ala je lep ovaj svet” udruženja Sedmica iz Frankfurta

Udruženje pisaca Sedmica iz Frankfurta na Majni u Nemačkoj i ove godine organizuje tradicionalnu priredbu za decu pod nazivom „Ala je lep ovaj svet”. „Tim povodom pozivamo sve mališane, učenika dopunske škole na srpskom jeziku, čuvare maternjeg jezika i ćiriličnog pisma za učestvuju u programu naše manifestacije”, rekli su organizatori.

Priredba će se održati 27. aprila 2024. sa početkom u 13 časova u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg Sondershausenstr. 51, 60326 Frankfurt). Okupljanje i registracija takmičara je u 12 časova.
U okviru programa održaće se takmičenje recitatora, a najboljim recitatorima, po odluci tročlanog stručnog žirija biće dodeljeni Bambi orfeji i diplome. Dodeljuju se po tri nagrade za svaki uzrast.

Zbog organizacije programa odlučeno je da svaki nastavnik-mentor može da prijavi po tri učesnika u takmičenju, ukupno u obe kategorije. Prijave za učešće u programu, sa imenom i prezimenom takmičara i mentora, nazivom odabrane pesme i imenom autora, poslati najkasnije do 19. aprila 2024. na mejl adresu tozla87@gmail.com

Takmiče se učenici u dve kategorije:
Prva kategorija – učenici od 1. do 4. razreda
Druga kategorija – učenici od 5. do 8. razreda
Deca predškolskog uzrasta ne učestvuju u takmičarskom delu programa i dobijaju pohvale za svoj nastup. Kriterijumi po kojima stručni živi vrednuje nastup recitatora jedinstveni su za obe kategorije i sadrže: izbor pesme primeren uzrastu i polu recitatora; akcentuaciju i dikciju; ostvarivanje misaono-emotivnih sadržaja pesme; prirodnost, izražajnost i sugestivnog recitovanja; pesma se govori napamet i može trajati najduže tri minuta.

Recitatori govore po jednu pesmu. Izbor pesme je slobodan u skladu sa kriterijumima u prvom i poslednjoj tački propozicija.
Tri prvoplasirana takmičara iz obe kategorije dobijaju Bambi orfeje za osvojeno prvo, drugo i treće mesto i poklon knjigu.
Dodatne informacije se mogu dobiti od Zlate Ikanović (0176/99026516).