Početna Informacije Drugi Sretenjski sabor u Norveškoj se održava 23. marta

Drugi Sretenjski sabor u Norveškoj se održava 23. marta

U organizaciji sprskog udruženja Miloš Obilić iz Jeshajma, u Norveškoj, u subotu 23. marta će se održati Drugi po redu Sretenjski sabor u Jeshajmu. Sabor obuhvata turnir u malom fudbalu, takmičenje za dame, kutak za najmlađe, folklorni nastup KUD Božuri, tradicionalna hrama ka oi humanitarni turnir Trojka iz bloka humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

Potom sledi kafansko veče.

Mesto održavanja sabora je je Jessheim Is- og flerbrukshallen; Aktivitetsveien 9, 2069 Jessheim a početak je u 10 časova.

Kapacitet od 16 ekipa u turniru u malom fudbalu je popunjen. Potrebno je da klubovi, koji nisu uplatili za učešće na turniru to urade što pre. Prijavljene su ekipe Srpska kruna, Momci se cimaju, Stari traktor, Dinara Knin, Drøbbak, DB FK Chile, Sveti Sava – Sandefjord, Mihajlo Pupin – Fredrikstad/Sarpsborg, Stara škola, Nema predaje Oslo, Car Lazar Dramen, Jeshajm fudbal, Balbingen, Miloš Obilić Jeshajm, Miloš Obilić  podmladak i Ras Oslo.

Turnir se igra na dva terena istovremeno, plus treći koji je rezervisan SAMO za naše mališane. Organizator ističe da je porodica je u glavnom fokusu ovoga dana, tako da su supruge kao navijači više nego dobrodošle! „Organizujemo i posebno takmičenje za dame. Našoj dečici želimo posvetiti posebnu pažnju tog dana. Pored raznih aktivnosti, šećerne vune, bojenje lica, treći teren će biti posebno rezervisan samo za njih tokom čitavog dana. Prepreke, igre bez granica, strunjače, sve je posvećeno njima, vaše je samo da ih ne zaboravite kući na dan Sabora! Na kraju objave smeši se nagrada za najbolju ekipu turnira, i ne brinite, prati je jedno malo iznenađenje da ne ostane žedna… 2. i 3. ekipa takođe neće biti uskraćene za nagradu. Vidimo se!”, poručili su organizatori, članovi udruženja Miloš Obilić iz Jeshajma.

Nakon sportskog dela sledi kafansko veče, uz dobar provod i odlične kulinarske specijalitete.

Sabor će otvoriti ambasador Republike Srbije u Norveškoj Dragan Petrović zajedno sa potpredsednicom Udruženja i članicom UO Saveza srpskih udruženja u Kraljevini Norveškoj, Aleksandrom Šaran.