Početna Vesti Puna podrška srpskoj zajednici u Francuskoj i učvršćivanje francusko-srpskog prijateljstva

Puna podrška srpskoj zajednici u Francuskoj i učvršćivanje francusko-srpskog prijateljstva

Potpredsednik Saveza Srba Francuske David Jakovljević susreo se prošle nedelje u Parizu sa Žan Lan Lakapekolom, evropskim poslanikom frakcije Nacionalnog okupljanja. U otvorenom i konstruktivnom razgovoru razmatrane su mnoge teme vezane za francusko-srpsko prijateljstvo. I ovoga puta nije izostala velika podrška Srbiji i srpskoj zajednici od poslanika Lakapela. „Lakapel je u ovom trenutku najbolji prijatelj Srba, koji u svakom trenutku diže svoj glas protiv nepravdi i na evropskoj i na međunarodnoj sceni. Jedan je od retkih koji to stalno čini i od koga jasno i glasno čujemo glas u Evropskom parlamentu”, zapisao je David Jakovljević na svom zidu na FB, nakon što je Žan Lan Lakapel objavio njihovu fotografiju.

„Žan Len Lakapel je nedavno posetio Republiku Srpsku, razgovarao je sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i saslušao njihove probleme. Otišao je na Kosovo i Metohiju, susreo se episkopskom novobrdskim Ilarionom i iz prve ruke saznao kako živi srpski narod na KiM. Situacija na Kosovu i Metohiji je važna za Žan-Len Lakapela i ono što je za nas važno je da stalno ističe da je KiM naša teritorija”, istakao je Jakovljević, koji je dodao da je imao priliku da svoga sagovornika upozna i primerom stradanja člana njegove porodice, bratom Branislavom Negićem, koji je poginuo na Košarama 14. aprila 1999. Tokom razgovora David Jakovljević je izneo mnoge primere stradanja srpskog naroda kroz vekove pa do dana današnjeg, koje nikako da se zaustavi. A sagovornici su se složili da treba i mora da se zaustavi. Bilo je razgovora i o budućim projektima i važnim temama za učvršćivanje prijateljstva Francuske i Srbije.

„Francuska nije politika, to je narod koji mi Srbi volimo i Francuska narod koji nas voli. Istorija je to pokazala. Zato zajedno želimo da budemo jaki. Želim Žan-Len Lakapelu i njegovom timu i Džordanu Bardeli da pobede na predstojećim Evropskim izborima 09. juna 2024. kako bismo nastavili da branimo naše interese”.
Žen-Len Lakapel je zvanično poželeo Jakovljeviću da bude izabran na mesto predsednika Saveza Srba Francuske i da vodi srpsku zajednicu što bolje, kao što je to dokazao u više navrata preko udruženja Deca Jasenovca.