Početna Događanja Održana proslava društva Karađorđević iz Rojtlingena

Održana proslava društva Karađorđević iz Rojtlingena

Nakon tri godine pauze minulog vikenda su članovi KUD Karađorđević iz nemačkog Rojtlingena održali proslavu svoga društva. Povod je bio Međunarodni praznik žena zvanično, a nezvanično želja da se druže sa svojim gostima, budu domaćini i uživaju u sopstvenoj zabavi.

Manifestacija je bila u znaku cveća i folklora a dolazak prijatelja Srpskog kulturnog centra iz Štutgarta je samo ulepšalo ovu zabavu. Gosti iz prestonice pokrajine Baden-Virtemberg su se predstavili sa svoja dva ansambla a domaćini sa jednim, dok ih je mnogobrojna publika bodrila i uživala u igrama sa njima. Sve prisutne su pozdravili generalni konzuli Republike Srbije i Bosne i Hercegovine u Štutgartu Dragan Dimitrijević i Vera Stajić, kao i vršilac dužnosti predsednika društva Karađorđević Neša Marić.


Foto: N. Marić

Uz mnogo lepih pesama i kola, veselom pevanju i druženju provedeno je jedno nezaboravno veče, koje je godinama nedostajalo našoj zajednici u Rojtlingenu, uz mnoštvo ukusne hrane i pića.
Neša Marić nije krio zadovoljstvo što su se Srbi masovno odazvali ovoj zabavi i što su mogli svaku damu da obraduju cvećem.

Upravu društva Karađorđević sačinjavanju pored v.d predsednika Neše Marića Danijel Vučetić potredsednik, Danijela Smiljanić sekretar, Joka Ilić blagajnik, Bilja Minić nadzorna komisija, Miloš Minić i Milenko Đaković nadzorna komisija.