Početna Događanja Glumci Bečkog teatra mladih uspešno izvali poetski kabare „Deca”

Glumci Bečkog teatra mladih uspešno izvali poetski kabare „Deca”

Članovi Bečkog teatra mladih, predstavnici Kluba mladih umetnika pri Prosvjeti Austrija odigrali su nedavno svoj poetski kabare Deca. Ovo sjajno umetničko delo bilo je posvećeno vanvremenom pesniku Miroslavu Miki Antiću. Režiju i adaptaciju je uradila Ena Pavlović, a koreografiju Anja Rudić.

Igrali su Vesna Špirić, Nikola Despotović, Aleksandar Gavrić, Kristina Đenđinović, Veselin Rafailović, Anja Rudić, Marija Živanović, Bojana Radoman, Katarina Kovačević i Đorđe Despotović. Ovi mladi glumci već duže vreme pune pozorišne sale u Beču, ali i širom Austrije.
Poetski kabare je, kao i sve ostale predstave koje izvode mladi članovi Bečkog teatra mladih bio vrlo posećen i svi su oni bili bogati nagrađeni aplauzima i velikom pažnjom za svoja dela.

„ A znate li šta se sve dešava iza kulisa jedne predstave” upili su glumci?
Prenosimo i njihov odgovor: „Ono što ne znate je da su neki glumci ustali ujutru u 5, išli na svoj posao i pravo s posla trk u pozorište na generalnu probu, gladni. Neki su na probu doveli i svoje tromesečno dete jer su morali da paze na njega.

Neki glumci su za presvlačenje u međuscenama imali samo 5 sekundi, a morali su da promene čitav kostim za to vreme, pa su ih ostali glumci van scene čekali da ih presvuku. Neki glumci su igrali prehlađeni, pa su držali vodu na bini i koristili svaki mrak da popiju gutljaj da ne bi kašljali tokom predstave. Dok upijate naše priče sa scene, iza nje se često dešavaju i neki nerežirani momenti.

Ako se desi tehnička greška, izmišljali bismo tekst da pokrijemo grešku na licu mesta. Ako bi neko ostao bez glasa, drugi bi pozajmio svoj. Plesali bismo kao jedan dok pogledom tražimo odgovor da li je sve u redu. Muzika nikad nije stala. Jer sva snaga leži kada se svako JA pretvori u jedno veliko MI.

Ono što ne znate je da se svaki atom napora i želje ulaže u osmeh i zadovoljstvo koje nosite sa sobom kući. Ono što ne znate je da je ljubav koju delimo nemerljiva. Ali samo tako možemo da sva srca u sali podesimo na isti ritam”, istakli su oni i završili svoje obraćanje poznatim stihovima Đorđa Balaševića iz pesme Odlazi cirkus: „Da l’ je sve bilo samo fol, da l’ je sve samo jeftin trik? Il’ sve te maske kriju bol, i neki sasvim drugi lik?”