Početna Događanja Održan godišnji sastanak Društva Japan-Srbija

Održan godišnji sastanak Društva Japan-Srbija

Društvo Japan-Srbija, na čelu sa predsednikom Tadaši Nagaijem, bivšim ambasadorom Japana u Srbiji i počasnim građaninom Beograda, održalo je godišnji sastanak i prijem. Događaju je prisustvovalo rukovodstvo i veliki broj članova Društva, a počasni gost na otvorenom delu sastanka i prijemu bila je ambasadorka Republike Srbije u Japanu Aleksandra Kovač sa diplomatama i saradnicima Ambasade.

„U pozdravnoj reči ambasadorka Kovač je zahvalila članovima Društva na posvećenosti produbljivanju bilateralnih odnosa između Srbije i Japana u brojnim oblastima. Istakla je ulogu Društva u organizaciji naučne konferencije o Nikoli Tesli u sklopu obeležavanja 80 godina od njegove smrti, zbog čega je Ambasada Društvu odala priznanje dodelom posebne plakete za zasluge na Dan državnosti Srbije“, prenela je Ambasada Srbije u Tokiju.

Ambasadorka je takođe izrazila zadovoljstvo zbog povećanog broja članova Društva i naglasila spremnost Ambasade da nastavi saradnju u cilju produbljivanja veza između dve zemlje i  naroda. Počasni generalni konzul Republike Srbije za region Kansai Naohide Uejama je, u svojoj zdravici, poželeo Srbiji uspešan razvoj i prosperitet, istakavši značaj unapređenja odnosa Srbije i Japana.

Predsednik kompanije Macubara Fuds Ipei Narahara govorio je o pozitivnom iskustvu saradnje s Ambasadom, rekavši da su proizvodi ove kompanije – gotova srpska jela mućkalica i paprikaš – popularni među građanima Japana. On je izrazio zadovoljstvo što saradnja Srbije i Japana jača u brojnim oblastima, istakavši sporazum koji su potpisali Univerzitet u Beogradu i Aojama univerzitet iz Tokija, koji je on pohađao. 

Potpredsednik kompanije Japan Tobako za međunarodne odnose Takahiro Kumamoto održao je prezentaciju o aktivnostima ove kompanije u Srbiji, s posebnim akcentom na doprinos lokalnoj zajednici, stipendiranje studenata i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Informisao je i o rukovodećoj ulozi koju kompanija ima u okviru Japanske poslovne asocijacije u Srbiji i Srpsko-japanskog poslovnog kluba u Japanu, istaknuto je u Ambasadi Srbije u Tokiju.

Foto: Ambasada Srbije u Japanu