Početna Kultura Na filmskom festivalu u Moskvi biće prikazan i film „Bauk” Gorana Radovanovića

Na filmskom festivalu u Moskvi biće prikazan i film „Bauk” Gorana Radovanovića

Igrani film „Bauk” Gorana Radovanovića biče prikazan u glavnom takmičarskom programu 46. po redu Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi. Pored Radovanovićevog filma biće prikazano još deset filmova iz Nemačke, Irana, Austrije, Turske, Rumunije, Meksika, Rusije… Film govori o osmogodišnjem dečaku Savi koji sa svojom majkom prolazi strahote NATO bombardovanja Srbije 1999, pokušavajući da zadrži svoj neiskvareni, dečiji pogled na svet.

„Film Bauk je antiratna drama koja na neki način sublimira naš kolektivni strah ali i duh našeg kolektivnog otpora zlu pre dvadeset pet godina! I to kroz jednu intimnu priču o odrastanju. Veliki ruski direktor fotografije Vladislav Opeljanc, stalni saradnik Nikite Mihalkova i Kirila Serebrenikova, dao je veliki umetnički doprinos filmu, kao i naš najveći živi scenograf Vladislav Lašić! Posebno mi je drago što će svetska premijera biti održana u Moskvi, gde je i moj prethodni film „Enklava” bio premijerno prikazan i nagrađen”, izjavio je reditelj povodom prikazivanja filma na predstojećem filmskom festivalu u Moskvi, preneo je Tanjug.

U filmu glavne uloge tumače Vojin Ćetković, Sara Klimoska, Miloš Biković, a u ulozi dečaka Save našao se Jakša Prpić. Takođe u filmu igraju Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Branka Šelić, Milena Jakšić.

Filmski festival u Moskvi se održava od 19. do 26. Aprila.