Početna Najave Srpski centar iz Beča poziva na humanitarni projekat Humetnost

Srpski centar iz Beča poziva na humanitarni projekat Humetnost

Srpski centar iz Beča već treću godinu zaredom organizuje humanitarni projekat Humetnost sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć deci sa Kosova i Metohije.

„Manifestacija Humetnost 2024 kao deo krovnog projekta pod nazivom „Za dečiju radost“ fokusirana je na pružanje podrške, pomoći i širenja osmeha na licima dece kojima je to najpotrebnije. Cilj je da ovim podignemo svest javnosti o izazovima s kojima se deca iz naše južne pokrajine suočavaju i da okupimo ljude dobre volje kako bismo im pružili pomoć.

Učesnici ovogodišnje manifestacije su prvenstveno naši dragi mališani, koji svojim učešćem pokazuju veliko srce i kako se širi duh zajedništva i iskrene dobrote“, istakli su čelni ljudi Srpskog centra u Beču.

Pored Srpskog centra, mnoge druge organizacije kao što su SPKD Prosvjeta, A:Kultura i kulturno-umetnička društva su se ujedinile kako bi zajedno pokazali da smo tu jedni za druge.

Nastavljajući ustaljenu praksu, članovi Srpskog centra će ispred Humetnosti sva prikupljena sredstva lično uručiti porodici Miletić iz sela Lešak i polaznicama baletske škole iz Gračanice na Kosovu i Metohiji.

Ulaz je besplatan a mesto održavanja VHS Wien (Schwendergasse 41 Wein) u nedelju, 07. aprila od 17-19 časova

Svi koji su spremni da pomognu, a nisu u mogućnosti da prisustvuju događaju, pomoć mogu uplatiti na humanitarni račun Srpskog centra:

Primalac: Serbisches Zentrum
Broj računa: AT06 1400 0100 1020 5862 naznaka:Humetnost 2024