Početna Kultura Predstava „Beograd – Beč” se izvodi 28. i 29. juna u Beču

Predstava „Beograd – Beč” se izvodi 28. i 29. juna u Beču

U organizaciji Omladinskog pozorišta i Akademije glume Stanislavski iz Beča u austrijskoj prestonici će se 28. i 29. juna sa početkom u 20 časova odigrati pozorišna predstava „Beograd – Beč”.

„Beograd–Beč” je adaptacija dramskog teksta „Beograd–London” srpskog dramaturga i pisca Fedora Šilija. Prvobitno zamišljena kao radnja koja se dešava na relaciji između Beograda i Londona, u bečkom izvođenju je deo dešavanja u dogovoru sa autorom premešten u Beč.

Predstava se u širem smislu bavi temom integracije kroz odnose dvoje mladih koji se zbog života u dve različite zemlje menjaju. „Beograd–Beč” ukazuje na uticaje koje društvo vrši na pojedinca i način na koji ga transformiše. U središtu priče su samoća i ljudska borba protiv nje zarad nekih viših ciljeva”, istakli su u Akademiji glume Stanislavski.

„Trpljenje u kontrastu s iluzijama o nekom zamišljenom životu naposletku dočekuje realnost koja surovo obelodanjuje probleme mladih koji se odluče na to da napuste svoju zemlju ili pak da u njoj ostanu”, dodali su u opisu predstave.

Uloge tumače: Marija Gajić, Dorijan Bakoš-Dodek, Zorica Simić, Jovana Ilić, Ignjat Karanović. Tekst je napisao Fedor Šili, Mihajlo Dasukidis, režiju uradila Marina Đorđević.

Intendant je Violeta Veljović, produkcija Omladinsko pozorište Stanislavski. Karte se mogu kupiti na ateliertheater.wien