Početna Događanja Oliver Radisavljević po treći put izabran za predsednika Zajednica Srba Tirol

Oliver Radisavljević po treći put izabran za predsednika Zajednica Srba Tirol

Minule nedelje održana je izborna skupština Zajednice Srba Tirol (ZST) uz prisustvo velikog broja članova zajednice. Kao i prethodnih godina za predsednika je jednoglasno izabrana Oliver Radisavljević. Ovo je njegov treći mandat za redom.

Nakon izbora, odmah se krenulo sa sastavljanjem novog Upravnog odbora koji bi trebalo da se saopšti najkasnije do sledeće sednice Uprave, koja je zakazana za sredinu juna meseca. Oliver se obratio svim prisutnima, zahvalio se na dosadašnjoj saradnji i poželeo mnogo uspeha za budući period svima u zajednici.

Gost na ovoj sednici bio je mr Vladimir Vlajić, član Upravnog odbora Saveza Srba u Austriji. On je u ime Saveza Srba u Austriji čestitao Oliveru na reizboru i poželeo mnogo uspeha svim članovima ZST. Zatim je ukratko predstavio dosadašnji rad novo izabrane uprave Saveza Srba u Austriji, kao i planove za budući period, posle čega je usledio krug pitanja i odgovora sa svim prisutnim članovima ZST.

Skupština je održana u prostorijama KUD Ostrog u Inzbruku, a prisutni su bili sledeći članovi: KUD Ostrog, KUD Đurđevdan i organizacija SPOJI iz Inzbruka, KUD 25. maj iz Vatensa, KSKS Petar Kočić iz Figena i KUD Polet iz Vergla.