Početna Kultura Film „Čuvari formule” osvojio tri nagrade na Filmskom festivalu u Los Anđelesu

Film „Čuvari formule” osvojio tri nagrade na Filmskom festivalu u Los Anđelesu

Film „Čuvari formule” reditelja Dragana Bjelogrlića osvojio je tri nagrade na upravo završenom Filmskom festivalu u Los Anđelesu. Dodeljene su nagrade za najbolji film, najbolju filmsku kameru kao i nagradu publike.

Priča o prvoj transplantaciji koštane srži u svetu ponovo je privukla pažnju i ova nagrada stiže posle mnogih dodeljenih u Pekingu, Palm Springsu, Lokarnu, Sarajevu, Skoplju… Univerzalnost filmske priče Čuvari formule iznova potvrđuje uspešna međunarodna prepoznatljivost kao i potvrde stručne javnosti i mnogobrojne publike širom zemlje i sveta, istaknuto je u saopštenju  dodaje se u saopštenju u Los Anđelesu.

Radnja filma govori o humanosti i empatiji. To je istinita priča o decenijama skrivanom akcidentnu u Vinči 1958. godine. Prva transplantacija koštane srži u svetu je spasila živote mladih jugoslovenskih naučnika ozračenih u institutu Vinča. Priča je rađena po romanu profesora Gorana Milašinovića, scenaristi su Vuk Ršumović, Ognjen Sviličić i Dragan Bjelogrlić. Srpski glumci u filmu su Radivoj Raša Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, Jovan Jovanović, Alisa Radaković i Ognjen Mićović, kao i francuski Aleksis Manenti, Oliviea Bartelemi i An Sara.