Početna Događanja Đaci škola Bradarac i Udine ponovo na vezi

Đaci škola Bradarac i Udine ponovo na vezi

Dana 25. maja 2024. godine održan je treći virtuelni susret u okviru projekta „Umrežena Srbija” između srpske dopunske škole Sveti Stefan Novi Branković u Udinama, u Italiji i OŠ Sveti vladika Nikolaj iz Bradarca,u Srbiji.

Tema novog susreta bila je „Bliži se raspust…” Ovog puta na malo drugačiji način, iz svojih domova, ali i iz učionice, učenici obe škole su se sastali kako bi razgovarali na zadate teme spremni na druženje i igru.

„Kako se već dobro poznajemo, u zabavnoj i prijateljskoj atmosferi, razvijajući jezičke kompetencije, učenici su najpre govorili jedni drugima o  mestima u kojima žive na italijanskom i srpskom jeziku. Gledali smo zanimljive video reportaže i pokušali da predstavimo Udine i Požarevac kao zanimljive turističke destinacije za predstojeće leto! Usledila je diskusija o planovima koje naši učenici imaju za ovaj letnji raspust. Bilo je zabavno slušati jedni druge, osetiti duh jezika i vežbati svakodnevnu konverzaciju uz međusobnu podršku” istakle su nastavnice Tamara Stanojević i Danijela Janković.

Drugi deo časa je bio rezervisan za igru. „Anagrami, kvizovi, asocijacije i slagalice su doprinele radnoj, ali i veseloj, opuštenoj atmosferi sa obe strane. Učenici su , negujući timski duh, zajedno učestvovali u igricama na oba jezika uz želju za novim saznanjima i druženjem”, dodale su nastavnice.

„I ovog puta, pesma je označila kraj susreta. Odlučili smo da svi zajedno otpevamo pesmu ,,Ovo je Srbija” uz želju da učvrstimo veze i širimo prijateljstvo. Pozdravili smo se i poželeli jedni drugima lep provod na letnjem raspustu nestrpljivo čekajući nove susrete u budućnosti! ”, naglasi su Tamara i Danijela.

Foto: Srpska dopunska škola Udine