Početna Informacije Pomoć za decu Šilova na Kosovu i Metohiji

Pomoć za decu Šilova na Kosovu i Metohiji

Humanitarni fond Ivo Andrić Udruženja Srba u Rogalandu u Norveškoj nastavlja sa svojim divnim akcijama. Ovoga puta se skupljaju sredstva za kupovinu sportske opreme za decu Šilova, na Kosovu i Metohiji. “Na ovaj način želimo im olakšati svakodnevicu u srpskoj enklavi. Šilovo je srpsko selo sa 1300 stanovnika, a u Opštini Gnjilane kojoj pripada Šilovo živi preko 200 dece. U samom Šilovu četvrtina stanovnika su deca. Oni kažu da se ne iseljavaju sa svojih ognjišta. Pomozimo im da tako i ostane”, poručili su iz ovog Humanitarnog fonda Ivo Andrić.

Do kraja meseca juna Humanitarni fond „Ivo Andrić” planira da skupi 10 000 norveških kruna koje će biti utrošene u kupovinu sportskog materijala. Deci u Šilovu je potrebna sportska oprema za mali fudbal, košarku, odbojku i tenis.

„I ovoga puta vas pozivamo da vašim donacijama na račun HF broj: 1503.49.37122 ili na Vips 686439, podržite akciju HF i time pomozite deci u Šilovu da imaju srećnije detinjstvo” poručili su predstavnici Humanitarnog fonda Udruženja Ivo Andrić.

Izvor: Rasejanje.info