Početna Događanja Članovi KUD Kolo sreće iz Graca organizovali folklorni festival „Ritam sreće”

Članovi KUD Kolo sreće iz Graca organizovali folklorni festival „Ritam sreće”

Predstavnici KUD Kolo sreće iz austrijskog grada organizovali su nedavno prvi međunarodni folklorni festival u svome gradu, pod nazivom „Ritam sreće”. Bila je to manifestacija, koja je ostavila sve prisutne bez dana.
U prestižnoj Helmut List hali, dvanaest folklornih društava iz Evrope predstavili su svoju kulturu i tradiciju u vidu igre i pesme. Između ostalog tu su se našla društva iz Litvanije, Grčke, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Srbije i Slovenije. Oko 1000 gledalaca uživalo je u bogatstvu te evropske kulture.


Foto: KUD Kolo sreće

“Ponosni smo na naš jedinstveni festival prepun raznovrsnih štandova – od meza-bara do humanitarne organizacije Srpski centar koji je ovim putem uz pomoć naših najmlađih, na našem festivalu skupio 650 evra. Novac je prikupljan za akciju „Za dečiju radost” u svrhu stipendiranja mališana na Kosovu i Metohiji. Naš moto „Svi za jednog, jedan za sve” upravo i ovde oslikava našu misiju inovativnosti i zajedništva. Hvala svima za sav trud i rad, hvala našim sponzorima i naravno svima koji su nas podržali. Veselimo se budućim događajima i rastu naše velike porodice!”, istakali su predstavnici KUD Kolo sreće iz Graca.

Izvor: Rasejanje.info