Početna Događanja Učenici iz Stavangera u Norveškoj kreativno se izržavaju kroz film

Učenici iz Stavangera u Norveškoj kreativno se izržavaju kroz film

Na kraju školske godine, učenici Srpske dopunske škole u Stavangeru u Norveškoj pokazali su šta su naučili na časovima srpskog jezika na kreativan način – snimajući film. U promotivnom filmu škole prikazan je deo nastavnih i vannastavnih aktivnosti učenika škole koje su sprovedene tokom poslednjih pet godina.

Kroz film vas vode svi učenici starijih razreda vođeni nastavnicom Sanjom Sandvik.  Intervjuisani su sadašnji i bivši učenici kao i roditelji učenika. Škola u Stavangeru aktivno je učestvovala i inicirala nekoliko projekata i aktivnosti sa Dopunskim školama na srpskom jeziku iz Kopenhagena, Kristiansanda, kao i sa OŠ Mito Igumanović u Kosjeriću. Nastavnici saradnici iz ovih gradova su takođe učestvovali u filmu i opisali utiske o saradnji sa školom u Stavangeru.

Učenici su već navikli na ovaj vid kreativnog stvaranja i svoje filmove postavljaju na Jutjub nalog  Srpska dopunska škola Stavanger sa ciljem da promovišu i privuku što više učenika iz regiona.

Škola u Stavangeru broji pedeset učenika koji su raspodeljeni u tri grupe. Nastava se izvodi svake subote a nastavnice Nataša Dinčić i Sanja Sandvik su angažovane od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije i izvode nastavu u ovom gradu u pokrajini Rogaland u Norveškoj.

Izvor: Rasejanje.info