Početna Informacije Grad Burže kraj Pariza u očekivanju Olimpijskih igara

Grad Burže kraj Pariza u očekivanju Olimpijskih igara

Burže, grad i opština u Pariskom regionu, koji pripada departmanu Sena Sen Deni i koji je svetski  poznat jer se u njemu svake dve godine održava najveći međunarodni sajam avijacije je spreman za ovogodišnje Olimpijske igre. Gradonačelnik Buržea Žan Batist Borsali (Jean Baptiste Borsali) i Biljana Filipović, delegirani odbornik Buržea i teritorijalni odbornik su za medijski portal Rasejanje.info sa ponosom izjavili da će od 5. do 10. avgusta na teritoriji grada Buržea održati takmičenje Sporsko penjanje uz stenu.

Za ovu disciplinu izgrađen je sporski centar i stena od 15 metara visine. 68 atletičara će učestvovati 34 žene i 34 muškarca. Postavljene su tribine sa 6 hiljada mesta.


Foto: Opština Burže

„Takođe na tromeđi našeg grada sa još dve opštine izgrađeno je Medijsko naselje u kome će boraviti novinari iz čitavog sveta. Imaće odlične uslove za rad jer je grad Burže na samo 7 km. od Pariza, povezan je direktnom voznom linijom sa aerodromom Šar De Gol i drugim borilištima”, ponosno je dodala Biljana Filipović, rođena Beograđanka, koja godinama živi u ovom gradu.

Za ovaj događaj čitav grad je renoviran, novo asfaltirane ulice, prošireni trotoari, 8 novih stambenih zgrada, mnogobrojni lokali, dve nove škole, 1000 mladih stabala i naravno sporski centar. „Ponosni smo je sve ovo navedeno biće zaveštano našem gradu na svakodnevnu korist stanovnicima, sportskim klubovima i udruženjima”, dodali su sagovornici medijskog portala Rasejanje.info.

Izvor: Rasejanje.info