Početna Događanja Prof. dr Vesni Cidilko dodeljena zlatna medalja za zasluge

Prof. dr Vesni Cidilko dodeljena zlatna medalja za zasluge

U Ambasadi Republike Srbije u Berlinu na svečanom prijemu koji je održan u četvrtak 27. juna ambasadorka Srbije dr Snežana Janković, u ime predsednika Srbije Vučića, uručila je Zlatnu medalju za zasluge prof. dr Vesni Cidilko.

Pozdravljajući goste, ambasadorka Janković je predstavila bogatu karijeru i rad istaknute slavistkinje prof. dr Vesne Cidilko na promociji srpskog jezika i kulture, kao i brojne kulturne projekte koje je Ambasada realizovala zajedno sa profesorkom.

Foto: Ambasada Srbije u Berlinu

Prof. dr. Vesna Cidilko zahvalila je na ukazanoj časti i visokom odlikovanju, osvrnuvši se svoj dugogodišnji rad, kao i studije na Univerzitetima u Minsteru i Getingenu. Takođe, govorila je i o svom radu na Istočno-evropskom institutu Slobodnog univerziteta u Berlinu i Institutu za slavistiku na Humbolt Univerzitetu. Istakla je da joj veliko zadovljstvo pričinjava to što je kroz svoj rad imala priliku da približi jezik, književnost i kulturu Srbije nemačkoj javnosti, i obratno, duboko verujući da jezici služe kao most između naroda, koji omogućava njihovo bolje međusobno upoznavanje i razumevanje, prenela je Ambasada Srbije u Nemačkoj.

Svečanu dodelu odlikovanja obogatila je i violinistkinja Jovana Stošić Krompić koja živi i radi u Berlinu i koja je izvela kompoziciju „Romansa” srpskog kompozitora Petra Stojanovića i kompoziciju „Meditacije” Žila Masnea.