Početna Škola Apel roditeljima koja imaju decu školskog uzrasta da upišu decu Srpsku dopunsku...

Apel roditeljima koja imaju decu školskog uzrasta da upišu decu Srpsku dopunsku školu

Upis u Srpsku dopunsku škola, koja se u rasejanju odvija pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehničkog razvoja Republike Srbije, je kao što smo u više navrata pisali, u toku.

Poziv Generalnog konzulata Štutgarta i nastavnog tima Baden-Virtebmerga da upišu decu u školu
Foto: ahriva T. Popović

Koordinatori Srpske dopunske škole, predstavnici srpskih ambasada i generalnih konzulata Srbije, nastavnici koji predaju u dopunskoj školi, predstavnici klubova i crkvenih opština uputili su poziv roditeljima koja imaju decu školskog uzrasta da upišu svoju decu u srpsku dopunsku školu. Škola je besplatna a učenici pored toga što će učiti srpski jezik, ćirilično pismo, istoriju, geografiju, tradiciju, kultura svojih predaka imaće priliku da upoznaju i steknu dobrog drugara ili drugaricu. Učenje maternjeg jezika može da bude samo prednost i za učenike i za roditelje i zato nadležni pozivaju pre svega đake da pored jezika, kulture, nauče puno toga i o srpskim velikanima, posebno o onima koji su zadužili svoj narod poput Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Svetoga Save, Vuka Karadžića, Dositeja Obradovića…
Iako je ova školska godina bila veoma teška usled pandemije izazvane korona virusom gde đaci nisu mogli u školske klube učitelji su bili u kontaktu sa njima i nastavu su izvodili onlajn. Svi se nadaju da će od septembra i srpska škola biti vraćena u školske klupe. Zato se u skoro svim punktovima nastava upis vrši onlajn. Jedino u Francuskoj na dva punkta (Obervilije i Bondi) i u Švajcarskoj (Cirih sa okolinom) je moguće prijave predati nastavnicima, koji su mogli da se vrate u školske klupe.

Formular prijave