Početna Najave Konkurs Kreativnog centra iz Beograda za originalnu slikovnicu za decu uzrasta od...

Konkurs Kreativnog centra iz Beograda za originalnu slikovnicu za decu uzrasta od 3 do 7 godina

Moj prvi slikovni rečnik u izdanju Kreativnog centra
Foto: arhiva V. Babić

Konkurs je namenjen mladim autorima ispod 30 godina

Izvadačka kuća Kreativni centar iz Beograda je raspisala konkurs za originalnu slikovnicu za decu uzrasta od 3 do 7 godina. Autori slikovnice moraju biti državljani Republike Srbije i u trenutku zatvaranja konkursa (1. 9. 2019.) moraju imati manje od 30 godina.

Autori treba da dostave originalni tekst i ilustracije za slikovnicu obima 32 strane, formata 205 x 260 mm. Izbor tehnike i teme je slobodan. Slikovnica može biti delo jednog autora ili grupe. Tekst slikovnice treba da bude napisan na srpskom jeziku ili na nekom od jezika nacionalnih manjina, uz obavezan prevod na srpski jezik. Krajnji rok za slanje materijala je 1. 9. 2019. godine.

Žiri sačinjen od uglednih umetnika i predstavnika Kreativnog centra izabraće najbolji rad, koji će biti proglašen prvog decembra. Pobednička slikovnica će biće objavljena i predstavljena javnosti u decembru iste godine. Najbolji rad biće novčano nagrađen sumom od 1500 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Šansa data mladima
Foto: Kreativni centar

Odštampane radove slati poštom na adresu: Kreativni centar, Gradištanska 8, 11120 Beograd, sa naznakom „Konkurs za slikovnicu“. Uz rad obavezno poslati i kraći tekstualni opis projekta. Rad se potpisuje šifrom. U kovertu ubaciti i jednu zatvorenu kovertu na kojoj je napisana šifra, a u kojoj se nalaze ime, prezime, adresa i telefon autora projekta.
Konkurs se raspisuje povodom trideset godina od osnivanja Izdavačke kuće “Kreativni centar” . Cilj ovog konkursa je da skrene pažnju na mlade i talentovane pisce i ilustratore.

Kreativni centar, kako mu i samo ime govori, od osnivanja se bavio razvijanjem dečije kreativnosti, savremenim metodama vaspitanja i obrazovanja. On svojim knjigama nastoji da razvije dobru komunikaciju u porodici i društvu, kao i da razvija dečiju svest po mnogim pitanjima. Kreativni centar je dao veliku podršku domaćim piscima, ilustratorima i stručnjacima, koji žele da se bave dečijim knjigama. Ima preko 1300 objavljenih knjiga i sarađuje sa preko 1000 autora. Za svoja dela Kreativni centar je dobio mnoge domaće nagrade i sedam evropskih. Brojna izdanja se objavljuju širom sveta.