Početna Najave HO Srpska solidarnost pokrenula akciju Slatki karavan – prikupljanje paketića za decu...

HO Srpska solidarnost pokrenula akciju Slatki karavan – prikupljanje paketića za decu na KiM za Božićne i Novogodišnje praznike

Slatkiši za najmlađe na KiM
Foto: arhiva Srpska solidarnost

Humanitarna organizacija Srpska solidarnost i ove godine pokrenula je akciju pod nazivom Slatki karavan u kojoj će se prikupljati slatkiše, grickalice i igračke za Božićne i Novogodišnje paketiće za našu decu sa Kosova i Metohije. Iz  godine u godinu broj paketića raste: kada su počeli 2016. bilo ih je 200 a 2020. 2500.

„Prošle godine podelili smo 2500 paketića našoj deci, a naš Slatki karavan obišao je sever Kosmeta, centralnog Kosova, Kosovskog pomoravlja, enklava u Metohiji i enklavu na Šar planini! To je samo jedan mali gest, način da im pokažemo da nisu sami, da im pružimo podršku, da im ulepšamo Božićne i Novogodišnje praznike jer oni to zaista zaslužuju“, poručili su ih organizacije Srpska solidarnost.
Oni se nadaju da će ljudi dobre volje učestvovati u što većem broju. Akcija se sprovodi donacijom slatkiša u mestima: Novi Sad, Beočin, Futog, Sremska Kamenica, Petrovaradin, Vršac, Plandište, Temerin, Valjevo, Ub, Umka, Bor, Beograd, Priboj, kao i u Republici Srpskoj u Bijeljini i Banja Luci  i uplatom na žiro račun  broj: 340-11013053-38 sa naznakom „Za slatki karavan” ili uplatom putem PayPal-a na srpskasolidarnost@gmail.com i deviznog računa:

Currency tag (EUR,$,RUB…)

SWIFT CODE: GIBARS22

IBAN: RS35340000001101305338

NAME: Srpska solidarnost 

ADDRESS: Beograd, Skerlićeva 12

Moguće je i doniranje putem ugovora o donaciji za sve društveno odgovorne kompanije.

„Verujemo da smo istog mišljenja i da uz malo dobre volje možemo uradi nešto dobro, plemenito i humano.

Ovogodišnju akciju pokrećemo ranije imajući u vidu nestabilnu epidemiološku situaciju, kako bismo na vreme sakupili, upakovali, transportovali paketiće do naših malih heroja kako bismo im ulepšali Božićne praznike. 

Naše malo je nekome mnogo!“, istakli su vredni članovi HO Srpska solidarnost. Akcija traje do 30. novembra 2020.