Početna Događanja U Tel Avivu pokrenuta radionica srpskog jezika, kulture i istorije

U Tel Avivu pokrenuta radionica srpskog jezika, kulture i istorije

Grupa najmlađih polaznika sa roditeljima i nastavnicom Jelenom Mihailović Rozencvajg
Foto: Ambasada Srbije Tel Aviv

Ambasada Republike Srbije u Tel Avivu (u Izraelu) po prvi put, pokrenula je radionicu srpskog jezika, kulture i istorije.

„Cilj nam je da deca, uz vežbe čitanja i pisanja, savladaju ćirilično i latinično pismo, te kroz nastavu, razgovor, pevanje i društvene igre nauče o našoj zemlji i narodu, kulturi i tradiciji, istorijskim događajima, istaknutim ličnostima iz oblasti umetnosti, nauke i društva“, naveli su čelni ljudi srpske ambasade u Tel Avivu.

Na otvaranju radionice upisano je 34 dece u tri grupe, uzrasta od 6  do 17 godina. Oni će od danas (petka, 27. novembra 2020.) pohađati popodnevnu nastavu.

Srednja grupa
Foto: Ambasada Srbije Tel Aviv

„Na nastavi srpskog jezika, ćiriličnog i latiničnog pisma, kulture, istorije, geografije, izraelsko – srpska deca će naučiti više o zemlji njihovih roditelja i baka i deka. Takođe, obeležavaće se naši praznici, organizovaće se priredbe, kao i izleti u prirodi“, navedeno je na sajtu srpske ambasade u Tel Avivu.

Nastava srpskog jezika kao zavičajnog u Izraelu do sada nije postojala, a imajući u vidu da polaznici imaju skromno znanje srpskog jezika, cilj je da u ovoj godini savladaju osnove srpskog jezika, ćiriličko i latinično pismo.

Nastavu vodi  nastavnica Jelena Mihailović Rozencvajg, nastavnica istorije i geografije u Gimnaziji Herclija u Tel Avivu, koja ima bogato iskustvo u predavanju srpskog jezika i navedenih predmeta. Dodatna obaveštenja mogu se dobiti od nastavnice Jelene putem mejla srpskizadecu.il@gmail.com ili od konzula srpske ambasade u Tel Avivu Dušana Vujovića.

Nastava se će sprovoditi uz poštovanje mera zaštite u pogledu suzbijanja Koronavirusa.

Najstariji u školi srpskog jezika u Tel Avivu
Foto: Ambasada Srbije Tel Aviv