Početna Vesti Zbog pandemije obavezno zakazivanje termina u konzulate Srbije u Diseldorfu

Zbog pandemije obavezno zakazivanje termina u konzulate Srbije u Diseldorfu

Predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije u Diseldorfu uputili su saopštenje građanima Republike Srbije u ovoj nemačkoj pokrajini da je u prostorije Generalnog konzulata moguće ući samo uz prethodno zakazani termin.

„Generalni konzulat Srbije u Diseldorfu je uz poštovanje bezbednosnih i zdravstvenih mera koje je donela Vlada Severne Rajne Vestfalije organizovao neprekidan rad sa strankama u prethodnih godinu dana i time bio jedna od retkih institucija u pokrajini koja nije imala prekide u radu. U konsultaciji sa nemačkom policijom, uzimajući u obzir radnu dužnost i obavezu da našim sunarodnicima omogućimo pružanje konzularnih uslova, ali i obaveza da ne dovedemo u pitanje javno zdravlje i bezbednost pokrajine, sa predstavnicima nemačke policije utvrđen je tačan broj stranaka koji na dnevnom nivou mogu ući u prostorije konzulata, tj uvedeni su termini za konzularne radnje. Svi građani koji žele da izrade pasoš ili podignu izrađene moraju da zakažu termin putem naše internet stranice www.duesseldorf.mfa.gov.rs  Za sve druge konzularne radnje potrebno je da pošalju imejl na info@gksrbijedis.de ili da se jave telefonom na broj 0211 239-55-99 kako bi im bio predložen termin za traženu konzularnu uslugu, au skladu sa hitnošću iste.
Molim sve naše sunarodnike da isključivo prate obaveštenja na zvaničnoj internet stranici konzulata, koja je redovno ažurira u skladu sa dinamikom koju nameće postojeća situacija pandemije. Radno vreme konzulata je od 8 do 16 časova. Molim  stranke da se bez zakazanog termina ne okupljaju spontano ispred zgrade konzulata, jer na to sve dovodi u situaciju da nemačka policija mora da reaguje. U situaciji pandemije, ograničenih uslova rada i mera koje je donela zemlja domaćina, osoblje konzulata ulaže enormne napore da se svim strankama izađe u susret u ovoj nemačkoj pokrajini u kojoj živi i najbrojnija srpska dijaspora“, stoji u saopštenju.