Početna Događanja Ana Antić koordinatorka za humanitarna pitanja Saveza Srba Slovenije

Ana Antić koordinatorka za humanitarna pitanja Saveza Srba Slovenije

Kako piše na svojoj internet stranici Savez Srba Slovenije dobio je, na sednici Predsedništva održanog prošle nedelje, novog koordinatora sektora za humanitarna pitanja. Izabrana je Ana Antić, poreklom sa Kosova i Metohije.  „Upravo ju je ta činjenica oduvek inspirisala da pomaže ljudima i da se bavi humanitarnim radom. Do sada je realizovala nekoliko samostalnih humanitarnih aktivnosti”, istaknuto je na stranici Saveza.

Kao frizer po struci, Ana je često nudila besplatne frizerske usluge socijalno ugroženim porodicama i pacijentima u bolnicama u Smederevu i Beogradu. U više navrata je odlazila u posetu Kosovu i Metohiji gde je odnosila humanitarnu pomoć srpskim mališanima u enklavama.

„Raduje me što ću u okviru Saveza imati mogućnosti da ostvarujem značajnije humanitarne projekte i da pomažem ljudima u nevolji. Kao koordinator za humanitarna pitanja trudiću se da povezujem srpsku zajednicu u Sloveniji kroz različite humanitarne aktivnosti i da uspostavimo saradnju sa srodnim organizacijama iz regiona. Drago mi je što ću moći da doprinesem očuvanju kulture i identiteta našeg naroda i kroz rad na humanitarnom polju”, istakla je Ana Antić, novi koordinator sektora za humanitarna pitanja.