Početna Događanja Savez Srba Slovenije podržava uvođenje dvojnog državljanstva za Srbe iz Slovenije

Savez Srba Slovenije podržava uvođenje dvojnog državljanstva za Srbe iz Slovenije

Foto: Savez Srba Slovenije

Savez Srba Slovenije pozdravlja inicijativu predsednika Narodne Skupštine Republike Srbije da se Srbima iz Slovenije omogući sticanje dvojnog državljanstva. „Izuzetno nas raduje što su i zvanične institucije matične države zauzele stav da je pitanje dvojnog državljanstva od prioritetnog značaja u odnosima između dve države”, istaknuto je u Savezu Srba Slovenije.

„Ovom prilikom podsećamo da je upravo Savez Srba Slovenije prvi u javnosti pokrenuo pitanje priznanja dvojnog državljanstva. Predsednik Saveza, mr Vladimir Kokanović, prvi je sa tom inicijativom upoznao predstavnike Odbora Narodne Skupštine za saradnju sa Srbima u dijaspori i regionu. Sama činjenica da se danas u javnosti govori upravo o temama koje je predsednik Saveza izneo pred poslanicima Skupštine Srbije govori da Odbor za dijasporu i Srbe u regionu na čijem je čelu Milomir Vujadinović zastupa interese Srba iz Slovenije ali i čitavog regiona i dijaspore“, naglašeno je u saopštenju Saveza.

Čelini ljudi Saveza ističu da su zahvalni predstavnicima Narodne Skupštine koji su prepoznali značaj njihovih zalaganja i zvanično stali iza inicijative o uvođenju dvojnog državljanstva. „Podrška matice nam mnogo znači jer dokazuje da smo na pravom putu“, rečeno je u Savezu Srba Slovenije.