Početna Događanja Na takmičenju Znameniti Srbi učestvuju ekipe Božuri i Srpski radoznalci iz Italije

Na takmičenju Znameniti Srbi učestvuju ekipe Božuri i Srpski radoznalci iz Italije

Na Međunarodnom takmičenju Znameniti Srbi, u finalu u Čačku učestvuju i dve ekipe iz Italije – Božuri i Srpski radoznalci. Oni su se, pored ekipe Sokolovi iz Ljubljane, plasirali u finale. Filale će se održati 3. aprila u Čačku (Srbija).

Ovo takmičenje je kulturna manifestacija vaspitno-edukativnog karaktera u kojoj od prve godine učestvuju učenici iz srpske dopunske škole u Italiji. Ove godine su učestvovale ekipe: Božuri iz Basana del Grape, Sunce iz Vićence, Zapis iz Alontea, Ruža Todorova iz Tori di Kvartezola i Srpski radoznalci iz Skia. U drugi krug se plasiralo svih pet ekipa, a do finala su stigli Božuri i Srpski radoznalci.

„Čestitamo svim đacima-učesnicima na ljubavi i istrajnosti u učenju zahtevnih kulturno-istorijskih sadržaja i na pokazanom znanju iz oblasti srpske kulturne istorije, a njihovima nastavnicama Svetlani Todorović, Jeleni Jovanović i Dragici Doderović na stručnom radu u pripremi učenika. Navijamo u finalu i želimo im lepo druženje i uspešno takmičenje u Čačku, 3. aprila!  Srećno!“, istaknuto je Fejsbuk stranici Srpske škole u Francuskoj, Italiji i Sloveniji.