Početna Kultura U Kulturnom centru u Parizu 10. marta književno veče Mire Popović

U Kulturnom centru u Parizu 10. marta književno veče Mire Popović

Mira Popović, pisac, novinar i prevodilac iz Pariza
Foto: arhiva M. Popović

Povodom objavljivanja knjige novinara, pisca i prevodioca Mire Popović Društvo odbačenih junaka ( La société des héros rejetés) na francuski jezik u izdanju Prometeja iz Novog Sada u Kulturnom centru u Parizu će se u četvrtak 10. marta sa početkom u 19 časova održati književno veče pod nazivom „Susret sa Mirom Popović“.

Pored autorke knjige učestvuju i Ivana Velimirac pesnik i esejista, kao i Saša Petronijević glumac. „Kroz mnoštvo kratkih priča, Mira Popović nas uvodi u srce svoje začudne poetike, gde se književnost hrani književnošću, gde književni likovi, koji su prvobitno u tekstu postojali, pa su tokom pisanja izbrisani, odbijaju da ostanu nepostojeći, pobunjuju se protiv autora i iznalaze živopisne mehanizme samoodbrane…“, stoji u pozivu Kulturnog centra u Parizu.

Knjiga je objavljena uz podršku programa Evropske unije Kreativna Evropa.

Mira Popović je autorka šest zbirki priča, među kojima su D’une terrasse à l’autre u izdanju Vivijan Ami (Viviane Hamy, Pariz) i Buđenje (Geopoetika, Beograd) za koju je 2018. primila prestižnu srpsku književnu nagradu „Žensko pero“.