Početna In Memoriam In Memoriam Selena Rakočević, profesor Fakulteta muzičke umetnosti, etnomuzikolog

In Memoriam Selena Rakočević, profesor Fakulteta muzičke umetnosti, etnomuzikolog

dr Selena Rakočević

Iz Beograda je stigla tužna vest, da je danas u 51. godini preminula dr Selena Rakočević, profesorka Fakulteta muzičke umetnosti, etnomuzikolog i dugogodišnja umetnička direktorka Ethno.com festivala u Pančevu. Rođena je u Beogradu (1971.) a mladost je provela u Pančevu. Na Fakultetu muzičkih umetnosti doktorirala je 2009. Objavila veći broj stručnih radova, CD i DVD izdanja i knjiga. Bila je umetnički direktor pančevačkog Ethno.com festivala od osnivanja 2003. pa do 2012. godine. Sarađivala je sa mnogih društvima srpskog rasejanja, a često je bila i član žirija na mnogim smotrama srpske dijaspore.

„Oblasti pedagoških i naučno-istraživačkih interesovanja Selene Rakočević bile su usmerene na muzičku i plesnu tradiciju Banata u svetlu multikulturalnog i multietničkog konteksta i istorija etnokoreologije kao samosvojne naučne discipline. Bila je član je Borda Studijske grupe za muziku i ples jugoistočne Evrope Međunarodnog saveta za tradicionalnu muziku i upravnog odbora Centra za istraživanje i očuvanje tradicionalnih igara Srbije (CIOTIS)“, zapisao je portal 013info.

Udruženja u rasejanju se putem društvenih mreža opraštaju od dr Selene Rakočević. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.