Početna Najave Dvanaesta Konferencija srpske medicidinske dijaspore održava se 16. juna u Beogradu

Dvanaesta Konferencija srpske medicidinske dijaspore održava se 16. juna u Beogradu

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i njegova supruga princeza Katarina, u četvrtak 16. juna otvoriće kao pokrovitelji 12. Konferenciju srpske medicinske dijaspore. Početak je predviđen u 14 časova u Belom Dvoru.

Polazeći od činjenice da je medicina nauka u kojoj se gotovo svakodnevno ostvaruju nova dostignuća, gde razmena znanja i iskustava u svakoj oblasti zdravstvene zaštite imaju veliki značaj, ova tradicionalna Konferencija još jednom će omogućiti lekarima iz Srbije i svih delova sveta da stvaraju i unapređuju profesionalne odnose i dele svoje znanje sa kolegama. Ove godine konferencija će biti kombinovana – onlajn i uživo, tako da će lekari moći da prate predavanja i preko interneta. Sa svakim novim učesnikom to je prilika da se dragoceno znanje razmeni, na dobrobit svih. Formular za prijavu i dodatne informacije dostupni su na sajtu Konferencije – www.sdm.rs

Svečanom otvaranju prisustvovaće i obratiti se predstavnici Ministarstva zdravlja Republike Srbije, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Lazar Davidović, direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Beogradu, dr Fabio Skano, direktor Lekarske komore Srbije, dr Milan Dimić, lekari sa klinike Mejo, prof. dr Dušica Babović – Vuksanović i prof. dr Vesna Garović, koja će se putem video linka zvanično obratiti i poželeti dobrodošlicu učesnicima, kao i članovi Kraljevskog medicinskog odbora i Srpskog lekarskog društva.