Početna Događanja Uspešna školska godina u Dransiju

Uspešna školska godina u Dransiju

Priredbom završili školsku godinu u Dransiju u Francuskoj
Foto: FB FIS

Pred početak letnjeg raspusta učenici Srpske dopunske škole u Dransiju kraj Pariza izveli su na završnom času učenici interesantan program, koji su pripremili sa svojom nastavnicom Slavicom Milić.„Na samom početku odzvanjale su reči pesme ,,Srbijo, najlepša bajko”, a veliki broj prisutnih je gromoglasnim aplauzom pozdravio ponosne đake. Zatim su se nizale recitacije po tekstovima istaknutih srpskih dečjih pesnika. Glumački talenat đaka došao je do izražaja u interpretaciji dramskog teksta Tužibaba”, istakla je učiteljica Slavica Milić.

Ona je ovogodišnji trud i rad učenika nagradila knjižicama punim petica i pohvala i diplomama u bojama srpske zastave. Druženje se nastavilo uz prelepe poslastice, koje su pripremile mnogobrojne mame. One su se potrudile da sve bude u duhu Srbije. „U ritmu tradicionalne igre u kolu učenici srpske škole, inače članovi KUD-a Biseri, zaigrali su i doprineli izuzetnom raspoloženju. Zahvaljujemo se svim roditeljima na saradnji, kao i Goranu Jablanoviću, predsedniku KUD-a Biseri, koji je obezbedio prostorije za izvođenje nastave”, istaknuto je u Srpskoj dopunskoj školi u Dransiju.
Nakon dugog školskog raspusta učenike od septembra ponovo očekuje učiteljica Slavica Milić sa novim pobedama i novim osvajanjima znanja.

Uživalo se i uz mnogobrojne poslastice
Foto. FB FIS
Foto: FB FIS