Početna Događanja Proslavljena hramovna slava u Augzburgu

Proslavljena hramovna slava u Augzburgu

Crkvena opština Augzburg proslavila je hramovnu slavu Svetog Stefana i Jelene (u monaštvu Jelisavete) Štiljanović. Liturgiju je služio prezviter Nenad Živković, paroh augzburški, uz sasluženje parohijskog đakona, Dejana Ristića uz prisustvo velikog broja parohijana.

Po zaamvonoj molitvi verni su izašli u litiju oko hrama, koju su predvodili najmlađi, noseći hramovne ikone. Tom prilikom litijski je u hram unešena i nova ikona raspeća gospodnjeg, rad ikonopisca Jelene Jeftić iz Beograda. Ubuduće će pred ovom ikonom biti primane ispovesti i vršene molitve za ozdravljenje i svaku drugu potrebu, prenela je crkvena opština u Augzburgu.

Po završetku liturgije sveštenik je osveštao slavska znamenja i prerezao slavske kolače ovogodišnjih kumova Lazara Božića, Milana Čeka, Nebojše Novakovića, Siniše Marinkovića i Živice Jevtić sa porodicama. Domaćini narende slave su Boris Erić, Nemanja Simović, Helena Kuridža i Dušanka Vajndl.

U nastavku je u porti i prostorijama hrama priređeno posluženje, trpeza ljubavi za sve prisutne, koju su pripremili ovogodišnji kumovi. Besedu nakon pročitanog Jevanđelja u kojoj je otac Nenad govorio o potrebi za iskrenošću i smirenjem, kao i o tome da budemo spremni da prihvatimo božiju milost i da se, po rečima Hristovim, ne bojimo, prenosimo u celosti, prenela je crkvena opština u Augzburgu.


Foto: CO Augzburg