Početna Događanja Radosti moja iz Štutgarta desetu godinu organizuje podelu paketića za srpsku decu...

Radosti moja iz Štutgarta desetu godinu organizuje podelu paketića za srpsku decu na KiM

Sa ovogodišnje podele Svetosavksih paketića na KiM
Foto: ariva SHHZ Radosti moja

Članovi hrišćanske humanitarne zajednice Radosti moja iz Štutgarta i ove godine po deseti put za redom  organizuju akciju deljena Svetosavskih paketića za decu na Kosovu i Metohiji. Vođeni rečima čuvenog srpskog pesnika Duška Radovića da „naše malo može biti mnogo za one koji nemaju nimalo“ se prešlo sa reči na delo. Oni paketiće rado spremaju, sa puno ljubavi i lično ih odvoze i dele srpskim mališanima na Kosovu i Metohiji.

Paketići se poslednjih godina prave u Srbiji. Identični su i spremaju se za tri starosne kategorije. Podeljeni su za devojčice i dečake. Jedan paketić staje 25 evra. Sadržaće odevni predmet, igračku, školski pribor i slatkiše. Biće podeljeni u više mesta gde žive srpska deca na Kosovu i Metohiji (Novo Brdo, Goraždevac, Orahovac, Velika Hoča…). Od prve akcije slanja paketića za decu na Kosmetu imali su podršku eparhije Raško prizrenske i manastira Visoki Dečani. Tako je i ovoga puta. Deo novčanih sredstava će kao i prethodnih godina otići i za socijalno ugrožene, kao i za Narodnu kuhinju Devet Jugovića u Gračanici.

Broj računa na koji se može uplatiti paketić
Foto: SHHZ Radosti moja

Prošle godine pripremili su 350 paketića i novčano su pomogli mnoge porodice. Zbog toga im je potrebna podrška Srba ne samo iz Nemačke već i iz čitavog rasejanja. Što više novca to više pomoći. Jedna osoba može uplatiti više paketića. Srbi iz Štutgarta veoma cene upravu i članove ove humanitarne organizacije. Poznata je po sigurnom načinu rada i svako u svakom trenutku može da pročita za koju svrhu je uložen svaki evro. Izveštaj o pomoći može da se prati  na Fejsbuk stranici hrišćanske organizacije Radosti moja.

Akcija prikupljanja novca traje do 20. januara 2020.  

Broj računa na koji se mogu uplatiti prilozi glasi:  

IBAN: DE61601205000008739300
BIC: BFSWDE33STG (svrha uplate: Paketići za Kim 2020)

Pismo zahvalnosti
Foto: arhiva SHHZ Radosti moja