Početna Događanja Lepo je setiti se, još lepše ne zaboraviti

Lepo je setiti se, još lepše ne zaboraviti

Sa onlajn časa nastavnice Tatjane Milanović i priči o Velikom ratu i Danu primija
Foto: T. Milanović

Nastavnice Srpske dopunske škole u Hesenu Sonja Zrnić, Tatjana Milanović i Bojana Rakonjac svoju nastavu su ove nedelje posvetile Velikom ratu i Danu primirja. One su održale niz tematskih časova, sve sa jednom mišlju,, Lepo setiti se, ali još lepše ne zaboraviti. Slava im i hvala.“

Sa učenicima je razgovarano o tome kako je nastao Prvi svetski rat, šta je bio pravi povod a šta je uzeto za povod, zašto je Srbija ispala kriva, ko je bio na strani Srbije a ko neprijatelj, o sjajnim podvizima srpskog naroda, o velikim bitkama na Ceru, Kolubari… Takođe govoreno je i o odličnim srpskim vojskovođama i njihovim odličnim potezima, o povlačenju srpske vojske preko Albanije, Solunskom frontu, samom završetku Velikog rata ali i o Danu primirja kao i natalijonom ramondi. Ukratko đaci srpske škole su naučili i obnovili istoriju svoga naroda i svojih predaka. Neki od njih su sa roditeljima otišli na Srpsko-rusko vojničko groblje i poklonili se senima velikim, hrabrim i mudrim srpskim oficirima, koji su, svoje živote ostavili u tuđini za svoju Srbiju i koji su sahranjeni u Frankfurtu.

Na Danu primirja, kao što je portal Rasejanje.info i objavio, nastavnice Srpske dopunske škole zajedno sa koordinatorkom Biljanom Bukinac i osobljem Srpskog konzulata u Frankfurtu položile su venac i poklonile se senima srpskim junacima iz Prvog svetskog rata.