Početna Najave „Slatki karavan” – novogodišnji paketići za mališane na Kosovu i Metohiji

„Slatki karavan” – novogodišnji paketići za mališane na Kosovu i Metohiji

Omladinska organizacija  Centar za koordinaciju Ujedinjena Srbija (CEKUS)  (humanitarna organizacija iz Beograda potekla sa Fakulteta bezbednosti 2008.) i ove godine realizuje humanitarnu projekat „Slatki karavan“.  Ovim projektom članovi CEKUS-a poklanjaju novogodišnje paketići najmlađima na Kosovu i Metohiji.

Slatki karavan ima dugu tradiciju podele više hiljada paketića svake godine na KiM. U ovoj akciji nam pomažu pre svega naši građani, humani ljudi, ali i organizacije, kompanije i državne institucije. U humanitarnom radu, preduslov je poverenje koje smo dugo gradili sa svim učesnicima u ovoj akciji i iznova opravdavali“, istakli su humanitarne organizacije CUKUS.

Projekat „Slatki karavan“ realizuje se po blagoslovu čelnih ljudi manastira Hilandara uz pokroviteljstvo Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, kao i uz podršku Ministarstva omladine i sport. Postao je prepoznatljiv u medijima i već nekoliko godina privlači veliku pažnju javnosti kada je reč o humanitarnim aktivnostima uoči novogodišnjih praznika.

Prikupljena pomoć biće lično distribuirana  mališanima u Kninu, Kistanju, Drvaru, Grahovu, Glamoču, Orahovcu, Velikoj Hoči, Goraždevcu, Štrpcu, Gračanici, Kosovskoj Mitrovici, Staro Grackom, Prilužju, Kninu, Pakracu Bujanovcu  i mnogim drugim mestima.

CEKUS je za ovih 12 godina postojanja realizovao niz seminara edukativnog i sportsko-rekreativnog karaktera za više hiljada studenata i srednjoškolaca. Među učesnicima značajan broj mladih je upravo sa Kosova i Metohije. „Kosovo i Metohija je duša Srbije“ je jedan od najpopularnijih projekata a tu spadaju i „Iskrenim darom do dečijeg osmeha“, „Forum mladih lidera“, projekat internacionalne saradnje sa studentima iz Rusije „Mlada Družina“, „Omladinski forum Vlasina 2015-16-17-18“, „Znanjem do pobede“, „Najlepše srpske reči se pišu ćirilicom“, promocija Srbije na svetskom festivalu studenata i omladine u Sočiju 2017-godine i mnogi drugi.

Centru za koordinaciju Ujedinjena Srbija je pomoć potrebna što se ili donirati određena količina novogodišnjih paketića ili novčanih sredstava za kupovinu istih.

Humanitarna akcija Slatki karavan traje do 27. januara. „Apelujemo na naše građane i ljude dobre volje kao i društveno odgovorne kompanije da se uključe u akciju tako što će donirati slatkiše, namirnice, garderobu, ili novčana sredstva. Novčana sredstva mogu uplatiti na žiro račun udruženja 105-51143-54 sa naznakom za humanitarnu akciju Slatki karavan naglasili su u CEKUS-u.  „Manifestacija ima za cilj da zajedničkim snagama prikupimo 2 000 novogodišnjih paketića za mališane na Kosovu i Metohiji i drugim krajevima gde žive naše socijalno ugrožene porodice“.

Više informacija o ovoj manifestaciji možete videti na sajtu www.ujedinjenasrbija.rs ; instagram profil@slatkikaravan na FB stranici Slatki karavan https://web.facebook.com/slatkikaravan ili putem elektronske pošte na info@ujedinjenasrbija.rs

Uključite se u akciju CEKUS-a
Foto: arhiva CEKUS-a