Početna Događanja Podržimo rad udruženja glumca Mikice Petronijevića Svici u mraku

Podržimo rad udruženja glumca Mikice Petronijevića Svici u mraku

Humanitarna kampanja za osnivanje dnevnog boravka za decu i osobe sa razvojnim poremećajem iz autističnog spektra

Foto: M. Petronijević

Mikica Petronijević, srpski glumac, režiser, pisac, vrlo dobro je poznat srpskom rasejanju. Uz njegove predstave mnogi su se smejali ali i plakali dok ih je izvodio, ljudi koji su čitali njegove romane su uživali u njima (Ostrvo Spasa i Remek delo ili dodir od Boga) ali mu pored velikih glumačkih i književnih vrlina u rasejanju skida kapa za njegov humanitarni rad. Predsednik je Udruženja građana za pozorište, televiziju i film „Epizodista”. Upravo to udruženje se pored osnovnih aktivnosti bavi i humanitarnim radom i pomaže obolele od autizma.

Petronijević je nedavno osnovao udruženje Svici u mraku i njegov je predsednik. „Ideja našeg udruženja je da u pitomom šumadijskom selu Venčane (opština Aranđelovac), tačnije zaseoku Kamenica na seoskom domaćinstvu oformimo i pokrenemo dnevni boravak za decu i osobe sa specifičnim razvojnim poremećajem iz autističnog spektra“ ističe Petronijević i dodaje:
„Cilj nam je da u prirodnom okruženju, i svežem vazduhu uz brojne umetničke radionice ali i terapije kroz druženje sa domaćim životinjama, šetnji i ili sadnji organske bašte, kao i kroz mnogo drugih sadržaja provedu jedan aktivan i kvalitetan dan ili više dana“.

„Ujedno roditelji mogu predahnuti i takođe uživati u prirodi dok se njihova deca uz stručnu i pomoć i pomoć volontera aktivno druže i nalaze u bezbednom okruženju.
Kontakt sa prirodom nam je svima neophodan, za oslobađanje od svakodnevnih stresnih situacija i neophodan za imunitet… Posebnu pažnju ćemo posvetiti ishrani koja će biti zdrava i proverenog kvaliteta nabavljenu od domaćih proizvođača. Želimo da našoj deci pružimo najveću moguću podršku i ljubav. Znamo da će to oni prepoznati“, pojasnio je srpski glumac velikog srca.
Sve usluge za korisnike ovoga udruženja biće besplatne. Rad udruženja će biti finansiran kroz donacije i projekte.
„Zbog toga nam je neophodna saradnja sa zvaničnim institucijama i drugim srodnim udruženjima i da zajedničkim snagama i predlozima ponudimo prihvatljiva rešenja za dostojanstven život osoba sa autizmom“.

Projekat pomoći osobama koje pate od autizma odvijaće se u prirodi
Foto: M. Petronijević

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite rad udruženja, donacije se mogu uplatiti:

Udruženje Svici u mraku
Venčane BB.34306 Venčane, Arandjelovac
330-0000004020996-21
Kredit Agricol
Kontakt tel:061/3255553

Za uplate iz inostranstva:
Primalac:
Svici u mraku
Venčane BB, Arandjelovac, Republika Srbija

IBAN: RS35330007080000398793
SVIFT-MEMBARS22