Početna Događanja 12 godina postojanja organizacije Spoji

12 godina postojanja organizacije Spoji

Na praznik Cveti pre 12 godina je osnovala organizacije Spoji
Na obeležavanju slave i godišnjice u nedelju hramu u Insbruku
Foto: arhiva Spoji

Pre 12 godina na praznik Cveti uz blagoslov tadašnjeg Episkopa srednjoevropskog Konstantina i tadašnjeg paroha inzbruškog Vidoslava Vujasina osnovana je Srpska pravoslavna omladina Inzbruk – Spoji.

„Na praznik Cveti slavimo našu krsnu slavu, a tako bi i danas kada smo u užem krugu u hramu rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Inzbruku zajedno sa sadašnjim inzbruškim parohom, ocem Aleksandrom Stolićem, prerezali slavski kolač i tako obeležili slavu i godišnjicu osnivanja“, istakli su članovi ove organizacije. Kolačar je ove godine bio mr Milan Nešić, član Upravnog odbora i sekretar naše neprofitne organizacije.

„Svim saborcima, prijateljima, podržavaocima i donatorima želimo srećan praznik Cveti u nadi da ćemo uz Božiju pomoć nastaviti zajedničkim snagama da pomažemo ugroženim porodicama na Balkanu i bolesnoj deci u Tirolu, da predstavljamo naš narod u pozitivnom svetlu i borimo se za očuvanje našeg identiteta. Spojeni smo jači“, poručili su članovi Srpske pravoslavne omladine Inzbruk u Austriji.