Donacija HO Solidarnost za Kosovo KBC Priština sa privremenim sedištem u Gračanici vredna 50.000 evra


Laplje Selo – uručena pomoć HO Solidarnost za Kosovo u saradnji sa Raško-prizrenskom eparhijom i
HO Majka devet Jugovića u vrednosti od 50.000 evra
Foto: HO Solidarnost za Kosovo

Humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo Arnoa Gujona u saradniji sa Eparhijom raško-prizrenskom i humanitarnom organizacijom Majka devet u Jugovića, donirala je Kliničko-bolničkom centru Priština sa privremenim sedištem u Gračanici hematološki i biohemijski analizator i aparat za poboljšanu distribuciju kiseonika.

Uručenju pomoći vredne 50 000€, prisustvovao je vladika raško-prizrenski Teodosije, koji je rekao da je crkva zbog epidemije koronavirusa osetila potrebu da u saradnji sa Arnoom Gujonom, da svoj doprinos u poboljšanju uslova za lečenje pacijenata u kovid bolnici u Lapljem Selu.

Vladika Raško-prizrenski Teodosije sa saradnicima i lekarima prlikom uručivanja humanitarne pošiljke
Foto: HO Solidarnost za Kosovo

Iako mu je već dve godine zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, predsednik Solidarnosti za Kosovo Arno Gujon, zajedno sa svojim saradnicima i donatorima svakodnevno prati stanje na terenu i nastavlja da pruža pomoć i podršku srpskom stanovništvu u južnoj pokrajini.

„Srpski narod na Kosovu i Metohiji suočen je sa brojnim problemima a danas, u svetlu novih zdravstvenih okolnosti, epidemija koronavirusa dodatno usložnjava njihov inače nimalo lak položaj. U tom pogledu, uz podršku velikog broja ljudi dobre volje nastojimo da pružimo ruku pomoći tamo gde je ona najpotrebnija. Verujem da će donirani aparati značajno olakšati rad našim lekarima koji svakodnevno ulažu velike napore u zbrinjavanju kovid pacijenata u Lapljem Selu.“ – naglasio je Gujon.