Početna Događanja Uprava će i dalje biti podrška srpskim studentima u inostranstvu

Uprava će i dalje biti podrška srpskim studentima u inostranstvu

24. po redu letnje okupljanje članova organizacije srpskih studenata u inostranstvu
Foto: arhiva Uprava za saradnju s dijasporom

Na svečanoj 24.  po redu OSSIlaciji, tradicionalnom letnjem okupljanju članova Organizacije srpskih studenata u inostranstvu potvrđena je još jednom dugogodišnja uspešna saradnja između Uprave za saradnju s dijasporom, Ministarstva spoljnih poslova i OSSI-ja, prenele je Uprava za saradnju s dijasporom. Ovogodišnja  OSSIlaciji u čijem sklopu je organizovana i dvodnevna regionalna konferencija Ex-Yu Youth Leadership Conference okupila je veliki broj studenata iz Srbije ali i iz regiona.

Dr Danica Grujičić, Aleksandar Ljubomirović, Anđela Jakonović
i Stefan Morović
Foto: arhiva Uprava za saradnju s dijasporom

U ime Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, studentima se obratio Stefan Morović asistent direktora Uprave Arnoa Gujona. On je studentima detaljnije objasnio benefite nedavno potpisanog protokola o saradnji između Ministarstva spoljnih poslova i OSSI-ja ali i informisao prisutne o mogućnostima koje Uprava može da im pruži kroz konkursno sufinansiranje za projekte koje realizuju. „Saradnja između državnih organa Republike Srbije i naših studenata u inostranstvu iz godine u godinu je sve bolja. Ohrabruje činjenica da u poslednje vreme sve veći broj mladih ljudi koji studiraju ili rade u inostranstvu ima želju za povratkom u otadžbinu. Svi smo svesni da želja nažalost nije dovoljna za povratak već da je potrebno raditi na poboljšanju uslova za njihov održiv povratak. U tom smislu, naše vizije se poklapaju a unapređenje naše zajedničke saradnje predstavlja dobar korak ka ostvarenju tog nimalo lakog ali ostvarivog cilja“, istakao je Morović.

Pred punom svečanom salom Skupštine Beograda, prisutnima se obratila Danica Grujičić, naš poznati neurohirurg, profesor Medicinskog fakulteta i osnivač humanitarne organizacije „Zajedno za mlade“, Aleksandar Ljubomirović, dosadašnji predsednik OSSI-ja i omladinski EU ambasador u Srbiji i Anđela Janković, novi predsednik Organizacije srpskih studenata u inostranstvu. U nastavku večeri upriličen je koktel i druženje studenata iz celog regiona, prenosi Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.