Početna Događanja Potrebna pomoć Srpskom centru Karlsrue u traženju prostorija

Potrebna pomoć Srpskom centru Karlsrue u traženju prostorija

Zbog rušenja kompleksa zgrada gde se Centar nalazi SKC ostaje bez prostorija 31. oktobra.

Upravni odbor SKC Karslrue
Foto: SKC Karslrue

Uprava Srpskog kulturnog centra iz Karlsruea moli za pomoć u pronalaženju prostorija za SKC Karlsrue. Naime SKC se našao u nezgodnoj situaciji, jer se kompleks gde se nalaze prostorije dobio novog vlasnika, koji sve zgrade ruši. To znači da članovi i uprava moraju da do 31. oktobra napuste prostorije u koje su ušli pre godinu dana i koje su tada, za svoje potrebe renovirali.

„Prostorije u kojima se Centar nalazi su pre nekoliko meseci otkazane zbog rušenja celog kompleksa zgrada, te SKC ostaje bez prostorija zaključeno sa 31. 10. 2021. Svo vreme se trudimo da nađemo adekvatan prostor ali nam ne uspeva. Veoma je teško naći nešto gde bi sve aktivnosti koje planiramo da imamo, i koje imamo (folklor, svirke, izložbe, radionice, prodaja hrane i pića, itd…)  mogle održavati. Sada smo došli u situaciju da za dve nedelje ostajemo bez prostora a to donosi novi problem – postojanje samog SKC-a“, istakli su članovi uprave.

Oni su naveli da i članarine „pojedinih članova“ ne dolaze do njih, te je nemoguće prikupiti novčana sredstva od tog izvora, a SKC Karlsrue nema mogućnosti druge zarade pored donacija i članarina, i prodaje bureka… „Žurke i svirke koje organizujemo isplaćuju same sebe i samo delimično i jako malo plaćaju režije za prostor“, dodali su članovi uprave.

„Velikim trudom pojedinih članova SKC i upravnog odbora SKC klub je do sada funkcionisao. Hvala svima! Ali da bi nastavili dalje potrebno je prvo imati prostor a potom dobro se organizovati i imati aktivne članove koji su spremni da se uključe u rad SKC Karlsrue.

Molili bi sve koji mogu da pomognu na bilo koji način, bilo finansijski ili u traženju prostorija – da pomognu! Nadamo se da nam je svima u cilju da SKC Karlsrue postoji i dalje za nas ovde i da imamo bar jedno mesto gde se možemo družiti, čuvati i širiti duh našeg naroda i nasleđa“, istakli su članovi upravnog odbora SKC Karlsrue.