Početna Događanja KUD Vuk Stefanović Karadžić iz Roršaha u Švajcarskoj dobio novu upravu

KUD Vuk Stefanović Karadžić iz Roršaha u Švajcarskoj dobio novu upravu

Nova uprava kluba Vuk Stefanović Karadžić iz Roršaha
Foto: FB KUD Vuk Stefanović Karadžić

Članovi Kulturno umetničkog društva Vuk Stefanović Karadžić iz Roršaha u Švajcarskoj predstavili su, sa velikim zadovoljstvom predstavnike nove uprave. „Unapred se zahvaljujemo za uloženi rad, trud, vreme i strpljenje“ istakli predstavnici ovog društva.

Za predsednika je izabran Nikola Svetozarević, za potpredsednika Vinko Ilić. Sekretar je Ivana Draksin a blagajnik Jovana Kovačević. Ekonom je Mihailo Svetozarević, predstavnici roditelja su Nevena Tanić i Milan Aksić. Za održavanje prostorija i šanka izabrani su Milutin Debeljak i Peđa Paskaljević, dok je za saradnju sa medijima, organizovanje događaja i za marketing zadužen Stefan Petković.

Društvo Vuk Stefanović Karadžić osnovano je 1992. u Roršahu. Od tada pa do danas kroz ovo udruženje je prošlo preko 500 igrača uzrasta od četiri do 50 godina. Društvo za sada ima 120 aktivnih članova, 36 postavljenih koreografija i puno lepih nagrada, uspomena, divnih događaja, putovanja… Negovanje kulturno baštine svoga naroda bio je i ostao jedan od glavnih ciljeva ovog društva.