Početna Događanja U Lagenhagenu može da se pogleda izložba fotografija posvećena Novom Sadu kao...

U Lagenhagenu može da se pogleda izložba fotografija posvećena Novom Sadu kao Evropskoj prestonici kulture

Sa otvaranja izložbe fotografija u Lagenhagenu, posvećena Novom Sadu – Evropskoj prestonici kulture
Foto: Ambasada Republike Srbije u Nemčakoj

U prostorijama Više škole (VHS) u Lagenhagenu (Hanover) može da se pogleda  izložba fotografija koja je posvećena Novom Sadu kao Evropskoj prestonici kulture za 2022. godinu. Izložbu su organizovali predstavnici Više škole i srpskog rasejanja iz Lagenhagena u Nemačkoj, u saradnji sa predstavnicima Novog Sada koji su obezbedili fotografije.

Kako navode organizatori izložba može da pogleda nekoliko nedelja i besplatna je. Za slučaj da su ulazna vrata zaključana potrebno je da se posetioci jave na broj 0511 7307 9710.  Zainteresovani će moći da pogledaju i da uživaju u mnogim znamenitostima Novog Sada, poput Petrovaradinske tvrđave, sinagoge, Dunavskog parka, Trga slobode i dr. Poseban osvrt je dat i na novosadske mostove, imajući u vidu da je moto Novog Sada kao Evropske prestonice kulture za 2022. godinu „Za nove mostove”.

Na otvaranju izložbe među brojnim nemačkim posetiocima bili su i kandidati za poslanike Parlamenta pokrajine Donja Saksonija iz Lagenhagena R. Frederman i T. Vok. Takođe pored predstavnika srpskog rasejanja otvaranju izložbe je prisustvovao i ataše Ambasada Republike Srbije u Berlinu Mladen Tadić.

Novi Sad