Početna Događanja Ikona Bogorodice Mlekopitateljice dočekana u Koledžu Sveti Sava

Ikona Bogorodice Mlekopitateljice dočekana u Koledžu Sveti Sava

Na Koledžu Sveti Sava u sidnejskom predgrađu Varovil svečano je dočekana kopija čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Mlekopitateljice. Ikonu je dopratio iguman svete carske srpske lavre manastira Hilandara, visokoprepodobni arhimandrit Metodije, koga su na ulazu u Koledž dočekali vladika Siluan sa sveštenstvom i đakonima, prenosi eparhija australijsko-novozelandska.

„Uz umilno pevanje đaka prve Svetosavske dnevne škole na Petom kontinentu, ikona je unesena u hram Koledža i položena na privremeni stalak do izrade trona. U hramu ispunjenom vernim narodom iz više gradova Australije, služena je sveta arhijerejska liturgija uz pojanje hora Crkvene opštine Svetog kneza Lazara u Aleksandriji pod dirigentskom palicom gđe Dragane Milanović i Ruskog mešovitog hora pod rukovodstvom Alekseja”, dodato je u eparhiji.

„Dar ikone Mlekopitateljnice Koledžu Svetog Save jeste najveći dar za našu decu kao bismo da preko ove ikone bili neraskidivo povezani sa prvim srpskim učilištem i najvećim univerzitetom našeg naroda, manastirom Hilandarom”, istakao je vladika Siluan. Iguman Metodije je govorio o ikoni Mlekopitateljnici, poučivši verne o njenom značaju i blagoslovu koji će učenici Koledža, kao i svi verni, imati njenim zastupništvom.

Foto: eparhija australijsko-novozelandska