Početna Događanja Poseta Mirjane Nikić i Nine Đorđević Beču

Poseta Mirjane Nikić i Nine Đorđević Beču

Gošće Zajednice srpskih klubova i društva ASKD Vilhelmina Mina Karadžić u Beču, bile su književnica Mirjana Nikić, novinarka srpskog lista Politika i mlada glumica Nina Đorđević iz Beograda.

„Luka Marković, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču je informisao gošće iz Beograda o dosadašnjim i budućim aktivnostima, a sve u cilju očuvanja srpske kulture i jezika u Austriji. Srdačan razgovor je obeležilo zajedničko fotografisanje i obilazak renoviranih prostorija ZSK, zahvaljujući ažurnom Dušanu Borisavljeviću. Delove knjige književnice Mirjane Nikolić pisane u vidu dijaloga „Vetruška koje ima”, čitala je glumica Nina Đorđević i oduševila prisutne”navela je Svetlana Matić predsednica ASKD Vilhemina Mina Karadžić.
Tokom ove posete razmenjene su i knjige. Književnica iz Beograda je za Biblioteku Mina Karadžić poklonila svoju knjigu „Vetruška koje ima” a Svetlana Matić Mirjani Nikolić poklonila svoje knjige „Pevam danju, pevam noću – pisma Mini Karadžić” na srpskom i nemačkom jeziku, kao i „Pozdrav Milici Stojadinović Srpkinji”, a mladoj glumici svoju knjigu „Igra”.