Početna Događanja U Pragu održan susret predstavnika srpske nacionalne zajednice sa predstavnicima Srbije

U Pragu održan susret predstavnika srpske nacionalne zajednice sa predstavnicima Srbije

U Ambasadi Republike Srbije u Pragu održan je sastanak sa predstavnicima srpske nacionalne zajednice. Sastanku su prisustvovali ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević, ambasador Srbije u Pragu Berislav Vekić kao i predsednici svih udruženja srpske nacionalne zajednice uključujući predsednike Češko-srpske asocijacije, udruženja Lastavica, srpskog kulturnog udruženja Radost, udruženja Luka Prag; Vidovdan – Karlovi Vari; Rodoljub i udruženja Knez Lazar, prenela je Ambasada Srbije u Pragu.

Ministar Milićević predstavio je prisutnima plan i program, a predstavnici srpske nacionalne zajednice u Češkoj Republici izneli su svoje dosadašnje rezultate rada i planove za buduće aktivnosti. Oni su se zahvalili ministru Milićeviću i ambasadoru Vekiću na organizovanju sastanka, na kojem su se prvi put na jednom mestu okupili svi predstavnici srpske nacionalne zajednice u Češkoj Republici.

Na sastanku je predstavljen i jedan od značajnijih privrednih događaja, planiran za početak naredne godine. Reč je o Češko-srpskom privrednom balu, koji će biti važan društveni događaj za ekonomske i spoljnotrgovinske odnose Srbije i Češke, kao i za povezivanje privrednika iz reda srpske nacionalne zajednice u Češkoj Republici sa državom maticom.

Foto: Ambasada Republike Srbije u Pragu