Početna Događanja Borica Perišić Đekanović prezentovala svoje pesme u Karlsrueu

Borica Perišić Đekanović prezentovala svoje pesme u Karlsrueu

Pesnikinja srpskog rasejanja, Borica Perišić Đekanović iz okoline Beblingena kraj Štutgarta održala je poetsko veče u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Karlsrueu, u Nemačkoj. Tom prilikom je predstavila pesme svojih zbirki „Kad trave zamirišu” i „Ukus zrele maline”.

Posebna pažnja je posvećena pesmama koje su ušle u „Antologiju savremenog stvaralaštva za decu srpskih pisaca u rasejanju”, zatim pesmama za decu i pesmama posvećenim savremenoj ljubavnoj poeziji. Takođe se govorilo i o zbirci pesama „Ukus zrele maline”, koja je prevedena na nemački jezik.

Pesnikinja Borica sa mladima u prostorjiama SKC u Karlsrueu
Foto: arhiva B. Perišić-Đekanović

Program je vodila Adrijana Joksimović, prof. srpskog i nemačkog jezika i književnosti, ujedno i jedan od recenzenata zbirke pesama „Ukus zrele maline”. 

„Publika je imala zadovoljstvo da uživa u jednoj neobično interesantnoj i interaktivnoj poetskoj večeri za decu i odrasle, da zajedno sa pesnikinjom i voditeljkom programa maštom i rečima oseti i dodirne svaki stih pročitane pesme, da se lično pronađe u stihovima  i da aktivno učestvuje u realizaciji programa književne večeri, razmenjujući  uz čitanje pesama svoje iskustvo i ideje” istakla je voditeljka programa Adrijana Joksimović.
Borica je vrlo aktivna u društveno-kulturnom životu Srba i član je član SKPD Prosvjeta, organka u Štutgartu, u Nemačkoj.

Borica Perišić-Đekanović i Adrijana Joksimović
Foto: arhiva B. Perišić-Đekanović