Početna Događanja Članovi Radosti moja iz Štutgarta obeležili svoju slavu     

Članovi Radosti moja iz Štutgarta obeležili svoju slavu     

Članovi humanitarne hrišćanske zajednice Radosti moja iz Štutgarta u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg obeležili su svoju slavu i svoga zaštitnika Svetog Simeona Mirotočivog. U gradskoj sali u zapadnom delu grada Štutgarta uz oko 250 zvanica slavska obeležja su osveštali i slavski kolač prerezali protojereji Milenko Bakmaz i Dragoslav Ćorković. Kao i prethodnih godina divan slavski kolač je pripremila tetka Lela Božović. Čestitajući slavu i sveštenici i prisutni su se zahvalili humanitarcima iz Štutgarta sa okolinom na njihovim dosadašnjim akcijama kao i na velikoj volji i motivaciji što godinama pomažu svoj narod. Kako je u više navrata istaknuto nema lepšeg osećaju nego preneti svome narodu da  srpski narod u rasejanju misli na njih i da se zajedno sa njima raduje, kada uspe bar na trenutak da izmami osmeh na njihovom licu, da je to za njih najveća satisfakcija.

Svaka slava je ujedno i prikaz stanja, koliko je novca prikupljeno u poslednjih godinu dana i kako je on raspoređen. Izveštaj članova Radosti moja podnela je, kao i prethodnih godina Biljana Ivantis, koja je ujedno i vodila program.

Foto: Pera Tučev

U kulturnom delu programa nastupila je poznata violinistkinja iz Štutgarta Zorana Memedović, a potom su nekoliko srpskih  izvornih pesama otpevale divne devojčice Nastasja, Mila i Lena. U zabavnom delu uz goste su bili članovi Ksenon benda iz Štutgarta. Uz bogat slavski ručak, druženje i zabavu proveden je lep dan uz svoje zemljake i planove kako i na koji način pomoći svoj narod tako gde je najpotrebnije.

Uprava i članovi hrišćanske zajednice Radosti moja, pozvali su sve, koji mogu da pomognu rad zajednice mesečnim prilogom, da uplate na račun: Radosti Moja e. V., DE61 6012 0500 0008 7393 00, Sozialbank, BFSWDE33STG

Predsednica Radosti moja je Sanja Dier Dragićević, članovi upravnog odbora su Dražen Mikerević, Milorad Nikitović i Dragan Milaković, dok je Darijo Mikerević aktivni član.
Predstavnici Radosti moja su istakli da će 5000 evra, koje su sakupili na slavi, dati Srbima u Hrvatskoj. Sledeća akcija je namenjena Slavoniji: manastiru Jasenovac, Okučanima i okolnim mestima Pakračko -slavonske eparhije.

Foto: Pera Tučev

Svetosavska akcija vredna 17.660 evra

I ove godine predsednica Radosti moja Sanja Dier Dragičević je za Svetoga Savu otišla na Kosovo i Metohiju, gde se poklonila srpskim svetinjama, rado ih obišla i ujedno podelila Svetosavske paketiće za najmlađe. U ovogodišnjoj akciji Dar od srca deca – deci  prikupljeno je 17.660 evra. „Ko jednom ode na KiM taj se sigurno opet vraća. Mora da se vrati jer je ostavio braću i sestre i viševekovne svetinje. Mora na liturgiju u Visoke Dečane, da ponese blagoslov od svetog nam kralja Stefana Dečanskog. Na svetosavsku proslavu sa bogoslovima u Prizren. Na čas sa gimnazijalcima u Orahovac u tu baštu rajsku. Treba se pokloniti Gračanici toj divnoj starici. Preneti darove od srca naše dece deci Kosmeta. Ispuniti Kosovometohijski zavet. Valja se okrepiti vinom iz carske vinarije Velike Hoče. Ponela je naša Sanja skromne poklone dobrotvora iz Štutgarta, Filingen-Šveningena, Hajlbrona, Kincelsau i Ludvigsburga”, istakli su članovi Hrišćanske zajednice Radosti moja.

Podeljeno je 65 paketića u Orahovcu (kao i 3 para slušalica, 3 laptopa, 9 pauerbanka za gimnazijalce): 83 paketića u Velikog Hoči, 127 u Goraždevcu, 49 u Osojanima sa okolinom, 96 u Gračanici (takođe i 91 pari jakni i obuće, zatim Domu za decu u Gračanici darivala 2 paketa hrane i higijenskih artikala, kao i Narodnu kuhinju Majka devet Jugovića sa 1000 evra novčane pomoći. Takođe novčana pomoć je dodeljena manastiru Visoki Dečani za ugrožene porodice, kao i novčane prilozi za Srbe i hramove u Đakovici, Pećkoj patrijaršiji, Prizrenu, Bog. Ljeviška, Arhangeli, Devič, Gorioč, Gračanica monahinje.
Oni su ujedno pozvali sve koji mogu da se uključite u njihov dobrotvorni rad i da zajedno pomognu deci i našem napaćenom narodu na KiM.